Κοινοτάρχης Δένειας: Μην κοροϊδευόμαστε, η ΕΦ δεν μπορεί να λάβει μέτρα

Ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες εκδίωξαν Ελληνοκύπριο γεωργοκτηνοτρόφο από την νεκρή ζώνη στη Δένεια όταν αυτός έβοσκε τα πρόβατά του

FE59A76B EA42 4C8A A699 D0B2850B83BE

Ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες εκδίωξαν την Δευτέρα Ελληνοκύπριο γεωργοκτηνοτρόφο από την νεκρή ζώνη στη Δένεια όταν αυτός έβοσκε τα πρόβατά του.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο κοινοτάρχης της Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοια φαινόμενα.

«Είχε άδεια για να καλλιεργεί το χωράφι του όπως και οι υπόλοιποι γεωργοί που έχουν χωράφια στη νεκρή ζώνη. Έχουν όλοι την σχετική άδεια, το λεγόμενο πάσο που τους δίνουν τα Ηνωμένα Έθνη μετά από σχετική αίτηση» ανέφερε ο κύριος Παναγιώτου.

Συνέχισε λέγοντας, «Δεν έχει δικαιολογία είναι συστηματική τουρκική πολιτική που εκφράζεται μέσω του Αττίλα. Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να το ψάξει γιατί στη Δένεια να συμβαίνουν αυτά και να μην συμβαίνουν στα διπλανά χωριά που έχουν νεκρές ζώνες. Είναι ένα μεγάλο θέμα που πρέπει κάποτε να λυθεί, να μας ενημερώσουν και εμάς».

Ερωτηθείς αν τα Ηνωμένα Έθνη ήταν μπροστά στο συμβάν είπε ότι « Τα Ηνωμένα Έθνη πλέον στην νεκρή ζώνη μετά την απαγκίστρωση που έχουν γίνει κάνουν απλώς περιπολίες κάθε δύο-τρεις ώρες, κάνουν περιπολία με το αυτοκίνητο μέσα στη νεκρή ζώνη. Αν τύχει και είναι κοντά στο συμβάν θα επέμβουν αν όχι θα ενημερωθούν μετά».

Κλείνοντας είπε, «Δραστικά μέτρα για να μην κοροϊδευόμαστε δεν μπορούμε να πάρουμε, στη νεκρή ζώνη η Εθνική Φρουρά δεν μπορεί να λάβει μέτρα. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να εφαρμόσουν τα Ηνωμένα Έθνη αυτά που είχαν υποσχεθεί το 1974 ότι θα πάρουν την νεκρή ζώνη και θα παρέχουν ασφάλεια στους κατοίκους και στον κόσμο για επιτήρηση της ηρεμίας μέσα στην νεκρή ζώνη».