Κόκκινοι φάκελοι: «Καρμιώτισσα και Ερμής θα έπρεπε να διαγραφούν από την ΚΟΠ»

Το θέμα που εγγράφηκε στη Βουλή αφορούσε τις καταγγελίες του κ. Παπαχαραλάμπους κατά του τέως Προέδρου κ. Αναστασιάδη, όμως η συζήτηση επεκτάθηκε σε όλο το φάσμα του αθλητισμού

C547C5AE F91A 47EF B681 9CF03C6C244C

Πράματα και θάματα ακούστηκαν στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών. Το θέμα που εγγράφηκε στη Βουλή αφορούσε τις καταγγελίες του κ. Παπαχαραλάμπους κατά του τέως Προέδρου κ. Αναστασιάδη, όμως η συζήτηση επεκτάθηκε σε όλο το φάσμα του αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Δημητρίου φιλοξενήθηκε στο Πρωτοσέλιδο και ανέφερε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού ξεκινά αυτεπάγγελτη έρευνα στην ΚΟΠ.

Εξήγησε ότι το πρώην μέλος της Επιτροπής Χάρης Σαββίδης ανέφερε στην επ. Θεσμών ότι πήρε μια αναφορά από την UEFA στις 23/9/2020 για 16 κόκκινους φακέλους μέσα σε διάστημα 18 μηνών, ενώ όλοι οι αγώνες αφορούσαν δύο ομάδες, Καρμιώτισσα και Ερμή. «Εμείς δώσαμε αυτές τις δύο ομάδες και μπήκαν κάτω από ραντάρ. Με 11 κόκκινους φακέλους και 5 κόκκινους φακέλους αυτά τα Σωματεία θα έπρεπε να είναι διαγεγραμμένα από τα μητρώα της ΚΟΠ».

Ακόμη, είπε ότι ο κ. Σαββίδης είπε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον υπεύθυνο ακεραιότητας της UEFA και του είπε ότι χαλάει το προϊόν. «Δεν θέλω να πιστεύω ότι εμπλέκεται και η UEFA και είναι άδικο και επιπόλαιο να πω ότι ξεκινά από εκεί πάνω. Υπάρχει ένα τεράστιο σύννεφο που θα πρέπει να ξεδιαλύνουμε».

Υπογράμμισε ότι στο παιχνίδι Καρμιώτισσα – ΑΕΛ, η στοιχιματική δραστηριότητα έδειχνε να μπουν εννέα τέρματα και τέλειωσε ο αγώνας 1-8 με το τελευταίο γκολ να μπαίνει από αυτογκόλ του τερματοφύλακα. «Αυτό το παιχνίδι οι Ασιάτες το αφαίρεσαν την ώρα που παιζόταν γιατί ήταν πρωτοφανές».

Στη συνέχεια μίλησε για τις αλληλοκατηγορίες Αναστασιάδη – Παπαχαραλάμπους για το παιχνίδι Καρμιώτισσα – Απόλλων. «Ο τέως Πρόεδρος έστειλε επιστολή με έξι τεκμήρια για να δείξει ότι δεν έκανε αυτό το τηλεφώνημα. Οι παρευρισκόμενοι επιβεβαίωσαν ότι δεν είχαν παρεμβάσεις στο έργο τους».
Σημείωσε ότι η ομάδα της Καρμιώτισσας ήταν υπό κατηγορία και όχι ο Απόλλωνας.

Μιλώντας για το κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι με την επιστολή που έστειλε στην Πρόεδρο της Βουλής ζητώντας της να μην συμμετέχουν στην επιτροπή βουλευτές του ΔΗΣΥ, δεν θα έπρεπε να περάσει την πόρτα του Κοινοβουλίου. «Δεν μπορεί να ζητά ποιοι βουλευτές θα συνεδριάσουν στην επιτροπή».

Επεσήμανε ότι ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και από τη συνέπεια που έχει. «Αυτά που έλεγε στις επιστολές που έστελνε στον κ. Αναστασιάδη είναι αλληλοσυγκρουόμενα».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί. « Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ έπρεπε να έρθει στην Επιτροπή και οφείλει να έρθει στην επόμενη συνεδρία».
Ακόμη, είπε ότι αν η Νομική Υπηρεσία πήγαινε χθες στη Βουλή, θα έπαιρναν απαντήσεις οι βουλευτές.

Τέλος, είπε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί στις 14 Ιουνίου έτσι ώστε να διαφανεί πώς έρχονται οι κόκκινοι φάκελοι στην Κύπρο, ποιοι τους βλέπουν, τα τηλεοπτικά δικαιώματα κ.α.