Kοντά στο 100% η πληρότητα των ξενοδοχείων αυτή την εβδομάδα

Νέα Αμμοχώστου

Στο 90% με 100% κυμαίνεται η πληρότητα των ξενοδοχείων, αυτή την εβδομάδα, στις παράλιες και στις ορεινές περιοχές της Κύπρου. Η εβδομάδα που διανύουμε θεωρείται η κύρια εβδομάδα των θερινών διακοπών των Κυπρίων, λόγω της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου.

Τόσο αυτή την εβδομάδα όσο την επόμενη, πολλοί δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι σε άδεια και σε συνδυασμό με τις υψηλές αφίξεις τουριστών κάθε Αύγουστο, τα ξενοδοχεία είναι σχεδόν υπερπλήρη. Πάντως τα στοιχεία δείχνουν πως η πρώτη επιλογή τόσο των Κύπριων όσο και των ξένων τουριστών είναι οι παράλιες περιοχές της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα κράτησης τουριστικών καταλυμάτων «Booking», από τις 13 μέχρι τις 18 Αυγούστου, η πληρότητα στα ξενοδοχεία στον Πρωταρά είναι 99%, στην Αγία Νάπα 98% και στην Πάφο 97%. Στη Λάρνακα η πληρότητα φτάνει στο 94%, στη Λεμεσό στο 87% και στη Λευκωσία η πληρότητα είναι στο 79%.

Υψηλή είναι η πληρότητα των ξενοδοχείων και στα ορεινά θέρετρα της Κύπρου. Ένας από τους βασικούς λόγους της πληρότητας των ξενοδοχείων στις συγκεκριμένες περιοχές είναι η εφαρμογή του σχεδίου επιχορήγησης διακοπών των συνταξιούχων και των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα από το υπουργείο Εργασίας.

Το σχέδιο επιχορηγεί τη διαμονή και τη διατροφή των δικαιούχων και των εξαρτώμενών τους σε ξενοδοχεία και καταλύματα των ορεινών θερέτρων μέχρι το τέλος του μήνα. Βάσει των στοιχείων που επικαλείται η πλατφόρμα κράτησης ξενοδοχειακών καταλυμάτων, η πληρότητα των ξενοδοχείων στις Πλάτρες αυτή την εβδομάδα φτάνει στο 95%, στο Τρόοδος στο 97% και στον Πεδουλά στο 90%.

Πηγή: Philenews