Τρεις οι Κύπριες στην απομόνωση – Ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία

Κορωνοϊός: Τρεις γυναίκες σε απομόνωση

Σε δωμάτια απομόνωσης σε νοσοκομεία της Κύπρου βρίσκονται από χθες το απόγευμα τρεις γυναίκες, οι οποίες είχαν ταξιδέψει τις προηγούμενες ημέρες στην Ιταλία και οι ιταλικές Αρχές ενημέρωσαν ότι άτομα με τα οποία είχαν έρθει σε επαφή επιβεβαιώθηκαν ως κρούσματα κορωνοϊού. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα βγουν σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Σκέψεις για μεταφορά των «ύποπτων» κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή Κάππαρη

Τα δεδομένα γύρω από τον κορωνοϊό τρέχουν πλέον με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αφού η εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη αλλά και η επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος σε 38χρονη στην Ελλάδα, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για λήψη δραστικών μέτρων από τις κυπριακές Αρχές. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σήμερα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να τεθούν και προτάσεις ο οποίες αφορούν τη λήψη σκληρών μέτρων και αυστηρών περιορισμών στα οδοφράγματα, οι οποίες συζητήθηκαν και χθες κατά τη σύσκεψη της διυπουργικής Επιτροπής. Μια από αυτές τις προτάσεις αφορά  στο ενδεχόμενο για κλείσιμο συγκεκριμένων οδοφραγμάτων κατά τις νυκτερινές ώρες, ενώ δεύτερη πρόταση η οποία υποβλήθηκε από τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου αφορούσε στην εφαρμογή περιορισμών στη διέλευση ώστε να δικαιούνται να διακινούνται μέσω των οδοφραγμάτων μόνο Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, αφού η παρουσία στα κατεχόμενα αυξημένου αριθμού υπηκόων χωρών (κυρίως ατόμων που προέρχονται από το Ιράν) στις οποίες καταγράφονται περιστατικά κορωνοϊού, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Οι προτάσεις αυτές,  όπως ενημερώνει το Philenews, έγιναν αποδεκτές από μερίδα των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, ωστόσο τα τέσσερα υπουργεία ανακοίνωσαν μόνο την απόφαση τους για ενίσχυση του προσωπικού που βρίσκεται στα σημεία ελέγχου των οδοφραγμάτων και η συζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στο Υπουργικό, το οποίο παράλληλα θα κληθεί από τον υπουργό Υγείας να εκδώσει διατάγματα επίταξης ενός ιδιωτικού και ενός κυβερνητικού κτηρίου για τη λειτουργία χώρου φιλοξενίας ασυμπωματικών ατόμων.

Οι ειδικοί πάντως από νωρίς χθες το πρωί προειδοποιούσαν ότι η είσοδος του κορωνοϊού στην Κύπρο είναι πλέον θέμα ωρών και επεσήμαναν το γεγονός ότι μεταξύ των Κυπρίων πολιτών επικρατεί άγνοια η οποία οδηγεί σε πανικό.

Την ανάγκη για ενημέρωση του κοινού εντόπισε και το υπουργείο Υγείας γι΄ αυτό και ετοίμασε ενημερωτικά φιλμάκια και έντυπο υλικό το οποίο θα διανεμηθεί τις επόμενες ημέρες σε όλα τα νοικοκυριά.