Κωστρίκης «Παραλίες τον Ιούνιο και εκκλησίες τον Δεκέμβρη»

Την πεποίθηση ότι η επιστροφή μας στις παραλίες θα πραγματοποιηθεί σύντομα στο πλαίσιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, εξέφρασε ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, φιλοξενούμενος στον Active και την εκπομπή «Ατζέντα».

Ερωτηθείς περί αναφοράς σε δημοσιεύματα για επιστροφή στις εκκλησίες τον Ιούνιο και παραλίες τον Ιούλιο, ο Δρ. Κωστρίκης απάντησε αναφέροντας ότι «εγώ θα έλεγα παραλίες τον Ιούνιο και εκκλησίες τον Δεκέμβρη». Σχολίασε ακολούθως ότι «σύμμαχος μας στο άνοιγμα των παραλιών είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, που είναι και Λεμεσιανός και αγαπά τη θάλασσα. Νομίζω ότι οι παραλίες μπορούν να ανοίξουν σύντομα, και εάν δεν το δούμε στην πρώτη χαλάρωση μέτρων, ίσως είναι στην επόμενη μετά από 15 μέρες. Γίνεται επεξεργασία σχεδίου για ανοίγματος των παραλιών και νομίζω ότι θα ανοίξουν σύντομα».

Επεσήμανε ακόμη ότι οι τελευταίοι αριθμοί των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εμφανίζουν μια ιδιαίτερα θετική εικόνα, αποδεικνύοντας τα αποτελέσματα της στρατηγικής που ακολουθούμε.

«Κατά την άποψη μου, η Κύπρος μαζί με άλλες χώρες έχουν πολύ καλά αποτελέσματα επειδή λάβαμε νωρίς μέτρα και δεν πρόλαβε ο ιός να εισχωρήσει βαθιά στην κοινωνία και είμαστε προ των πυλών να τον εκριζώσουμε. Η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει, αλλά βρισκόμαστε σίγουρα σε πολύ καλό δρόμο.

Θα υπάρχει συνεχής επιτήρηση της επιδημίας και ανάλογα θα πράττουμε. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν θα υπάρξει πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα όπως την ξέραμε πριν την επιδημία, αυτό θα γίνει μόνο όταν εμβολιαστούμε με το εμβόλιο κατά του ιού», ανέφερε ο γνωστός ιολόγος.

Ερωτηθείς σχετικά με τον βαθμό μεταδοτικότητας στην Κύπρο, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή ο δείκτης είναι σίγουρα κάτω από ένα και πιστεύω ότι στις αρχές του Μάη θα έχουμε και τα πρώτα μηδενικά κρούσματα.

Επιβεβαίωσε ακόμη ότι η μεταδοτικότητα που έχουν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς είναι σχετικά χαμηλή, γύρω στις 7 μερες, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το εμβόλιο κατά του Covid-19 θα μας έρθει από την Αμερική, όπου υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος εργασίας και όχι δηλώσεις εντυπωσιασμού.

Tags: Coronavirus

Ροη Ειδησεων

Πιέρο Φασίνο: Να ξανακάνουμε το Βαρώσι μια ζωντανή πόλη

«Το Βαρώσι δεν θα πρέπει να είναι πλέον μια πόλη-φάντασμα. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι…

15 Μαΐου, 2024

ΟΣΑΚ: Σε οριακά αποθέματα τα ενέσιμα σκευάσματα για διαβήτη

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) απευθύνει έκκληση στο κοινό αλλά και στους γιατρούς, για…

15 Μαΐου, 2024

ΠτΔ: «Απαράδεκτη» η παρότρυνση Νασράλα – Αυξήθηκαν οι έλεγχοι για μεταναστευτικό

Η Κυβέρνηση έχει πράξει πολλά στο μεταναστευτικό και θα συνεχίσει, δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας…

15 Μαΐου, 2024

Europol: Υποχρέωσή μας η συνδρομή στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για μεταναστευτικό

Είναι υποχρέωσή μας η συνδρομή στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για το μεταναστευτικό δήλωσε ο…

15 Μαΐου, 2024

Υπ.Δικαιοσύνης: Μετά από αξιολόγηση πληροφοριών η αύξηση μέτρων στην πράσινη γραμμή

Η αύξηση των μέτρων κατά μήκος της πράσινης γραμμής έγινε στα πλαίσια αξιολόγησης σχετικής πληροφόρησης,…

15 Μαΐου, 2024

Δημήτρης Σταρόβας: Στην εντατική μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο

Στο νοσοκομείο μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ο Δημήτρης Σταρόβας. Νοσηλεύεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη ΜΕΘ…

15 Μαΐου, 2024