Κωστρίκκης: Ανησυχία για πιθανή αλυσίδα απο το κρούσμα σε σχολείο

«Θα πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα της ιχνηλάτησης»

kostrikkis Coronavirus, καθηγητηΣ, Κωστρίκκης, Σχολεία

Το θετικό κρούσμα εκπαιδευτικού που διδάσκει σε σχολεία μέσης εκπαίδευσης σε Αμμόχωστο και Λευκωσία, προκαλεί ανησυχία στον Δρ. Λεόντιο Κωστρίκκη. Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα AlphaNewsLive, ο καθηγητής δήλωσε ότι πρόκειται για «Καμπανάκι Κινδύνου» και πρέπει να αντιληφθούμε την σοβαρότητα που πρέπει να επιδεικνύουμε.

Όπως τόνισε, η αρχική φιλοσοφία για χρήση της μάσκας από τους εκπαιδευτικούς προέκυψε γιατί έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, σε πολλές τάξεις. Συνεπώς, μπορούμε να αντιληφθούμε το πόσο εύκολα μπορούν να δημιουργηθούν δύσκολα διαχειρίσιμες καταστάσεις στο θέμα του κορωνοϊού.
Επίσης, επισήμανε την ελπίδα που έχει για το ότι η συγκεκριμένη περίπτωση του εκπαιδευτικού δεν θα έχει διαστάσεις όσον αφορά συστάδες λοιμώξεων, ωστόσο τόνισε πως θα πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την ιχνηλάτηση.

Όσον αφορά την πιθανότητα μετάδοσης ιού στους μαθητές, ανέφερε ότι τα μέτρα προστασίας που ισχύουν στα σχολεία είναι αρκετά για να κόψουν την πορεία του ιού, ενώ για το ενδεχόμενο να έγινε επιμόλυνση μαθητών μέσω της αίθουσας, ανέφερε ότι από τις μέχρι στιγμή έρευνες, προκύπτει ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.