Κόβουν συνοδό παιδιού:«Είπαν σε Δ/ντρια να τον κλειδώνει σε τάξη»

Καταγγελία για ρατσισμό από πλευράς Δημοκρατίας προς τα παιδιά με ειδικές ικανότητες κάνει πατέρας παιδιού που φοιτά σε δημόσιο σχολείο. Ο πατέρας του παιδιού μίλησε στο «Μεσημέρι και Κάτι» για την περίπτωση του γιου του, που ήρθε στο φως από την εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Ο πατέρας καταγγέλλει ότι το Υπουργείο Παιδείας ετσιθελικά «κουτσούρεψε την ειδική εκπαίδευση. Το αποφάσισαν παρασκηνιακά, όμως, αυτό. Ο συνδετικός λειτουργός άσκησε πίεση άνομα και προφορικά στη Διευθύντρια να μοιράσει τον συνοδό», είπε ο Θεοφάνης Ανδρέου.

Ο κ. Ανδρέου, εξιστορώντας την υπόθεση του παιδιού του, είπε ότι η πρώτη, προφορική ενημέρωση ότι θα μοιραστεί ο συνοδός του γιου του, ήρθε σ’ αυτούς τον Αύγουστο του 2018.

«Είπαμε να μην διανοηθούν να το κάνουν, ωστόσο εκβιάζουν τη Διευθύντρια, κατήγγειλε ο πατέρας του 13χρονου παιδιού.Της είπαν “τα διαλείμματα να κλειδώνεις το μωρό μαζί με ένα άλλο μωρό σε μια τάξη μαζί με δάσκαλο”».

«Αυτά που συμβαίνουν στην Κύπρο δεν είναι τυχαία. Το ίδιο το Κράτος εκκολάπτει τον ρατσισμό απέναντι στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ήθελαν να μοιράσουν τον συνοδό του παιδιού μου με ένα άλλο παιδί που έχει παραβατικότητα», ανέφερε ο κ. Ανδρέου.

«Αυτοί που είναι στο Υπουργείο Παιδείας που είναι αρμόδιοι να βοηθήσουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, είναι αυτοί που έρχονται στο σχολείο και λεν ότι “το παιδί σου δεν μπορεί να πάει Γυμνάσιο”. Το παιδί μου, για κακή τους τύχη, μετά από δυο εγχειρήσεις είναι πολύ καλύτερα.

Άνομα, προφορικά και παρασκηνιακά ό,τι κτίζουν το χαλούν», είπε ο κ.Ανδρέου ο οποίος, μάλιστα, εξέφρασε την πρόθεση να καταγγείλει την Κυπριακή Δημοκρατία στον ΟΗΕ για ρατσισμό.

«Καλώ όλους τους γονείς να απαιτήσουν τον συνοδό τους. Είναι κατοχυρωμένο τους δικαίωμα. Το Υπουργείο Παιδείας παρανομεί και λειτουργεί ρατσιστικά», κατέληξε ο κ.Ανδρέου.

Πηγή: Sigmalive