ΚΥΠΡΟΣ: 149 νέα κρούσματα και ένας νέος θάνατος

Στιγμιότυπο 2020 04 02 18.18.07 Coronavirus

Ανακοινώνεται ο θάνατος γυναίκας ασθενούς, ηλικίας 91 ετών, με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Η τελική αιτία θανάτου είναι η νόσος COVID-19. Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 33, και οι θάνατοι με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχονται στους 26, 17 άντρες και 9 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη.

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 4,783 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 149 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Αναλυτικά, τα σημερινά κρούσματα προέκυψαν ως ακολούθως:

  • Από 838 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 9 κρούσματα.
  • Από 1,974 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 84 κρούσματα.
  • Από 32 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 8 κρούσματα.
  • Από 895 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 10 κρούσματα.
  • Από 172 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
  • Από 261 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.
  • Από 66 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
  • Από 295 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου σε κατοίκους της Πόλης Χρυσοχούς, εντοπίστηκαν 13 κρούσματα.
  • Από 250 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου σε κατοίκους της Κυπερούντας, εντοπίστηκαν 19 κρούσματα.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 4,366.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 24 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα τρία στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πέντε ασθενείς, ενώ άλλα οκτώ άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19.