Κύπρος: 14χρονη χρήστης ναρκωτικών καταμεσής του δρόμου – Στο έλεος κρατικών υπηρεσιών

500x335xdrugabuse shutterstock 49452922 young woman with opiate addiction heating spoon before injecting feature.jpg.pagespeed.ic .ogiBvJuiop

Μια απίστευτη ιστορία ξετυλίγεται μέσα από μια υπόθεση που αφορά ένα κορίτσι μόλις 14 ετών.

Την υπόθεση αυτή αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του ο Φιλελεύθερος. Όπως αναφέρει, το 14χρονο παιδί εντοπίστηκε σε κεντρική οδό της πρωτεύουσας σε λιπόθυμη κατάσταση μετά από χρήση ναρκωτικών. Το κορίτσι φιλοξενείται σε στέγη νεανίδων και τελεί υπό την κηδεμονία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας τον τελευταίο χρόνο.

Με σχετικό διάταγμα νοσηλεύτηκε στο παιδοψυχιατρικό τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, όπου και μετά από νοσηλεία βγήκε από το λούκι των ναρκωτικών. Λόγω του ότι, όμως, η εν λόγω στέγη για ανηλίκους όπως και καμιά άλλη δεν είναι κλειστού τύπου, το παιδί επέστρεψε στη Στέγη και ακολούθως φαίνεται να «ξανακύλησε».

Οι ιθύνοντες της Στέγης κατήγγειλαν ότι το παιδί απουσίαζε από τη στέγη. Σε συνεργασία με την Αστυνομία εντόπισαν το κορίτσι και πλέον το παιδί βρίσκεται, σύμφωνα και με το δημοσίευμα, στο έλεος της έλλειψης δομών του κράτους, για ανήλικους χρήστες. Το παιδοψυχιατρικό τμήμα δεν διαθέτει υποδομές και υπηρεσίες απεξάρτησης, ενώ από την άλλη ούτε οι κοινωνικοί λειτουργοί μπορούν να παρέχουν την απαιτούμενη φροντίδα.

Την 14χρονη θα εξετάσει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκ νέου, ψυχίατρος.

 

Πηγή: Sigmalive