ΚΥΠΡΟΣ: 25χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με διά βίου φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανηλίκων

Δύο υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων εναντίον του ίδιου υπόπτου διερευνά η Αστυνομία. Θύτης φέρεται να είναι 25χρονος από την επαρχία Λευκωσίας, που ανήκει στο στενό οικογενειακό περιβάλλον της πρώτης παραπονούμενης, ηλικίας 15 ετών, ενώ έχει συγγενική σχέση και με μάρτυρα στη δεύτερη υπό διερεύνηση υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης κατά άλλης ανήλικης.

Εναντίον του 25χρονου, που εκδόθηκε διάταγμα προφυλάκισης, διερευνώνται τα αδικήματα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, της διαφθοράς νεαρής γυναίκας ηλικίας 13 μέχρι 16 χρόνων και της άσεμνης επίθεσης, αδικήματα που επισύρουν ποινή διά βίου φυλάκισης.

Στην πρώτη περίπτωση τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 6 Ιουλίου 2020 και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ανήλικη σε οπτικογραφημένη κατάθεσή της, τα αδικήματα έλαβαν χώρα στην οικία της όταν ο 25χρονος φερόμενος δράστης, που είναι ξάδερφος της παραπονούμενης, την επισκέφθηκε ενώ βρισκόταν μόνη στο σπίτι. Η ανήλικη κατόρθωσε να τον απωθήσει και ακολούθως εξιστόρησε τα όσα της είχαν συμβεί στις δύο αδερφές της, στη μητέρα της και σε μία φίλη της.

Η δεύτερη υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν στην κατάθεσή της η ανήλικη ανέφερε πως όταν ενημέρωσε τη φίλη της για το τι της είχε συμβεί, αυτή της αποκάλυψε πως ο 25χρονος είχε επιτεθεί και στην ίδια στο παρελθόν. Οι ανακριτές έλαβαν κατάθεση και από τη δεύτερη ανήλικη, που κατονόμασε τον 25χρονο ως το άτομο που της επιτέθηκε σεξουαλικά ένα χρόνο νωρίτερα. Τα αδικήματα στη δεύτερη υπόθεση έλαβαν χώρα στο αυτοκίνητο του υπόπτου σε απόμερη περιοχή σε προάστιο της Λευκωσίας.

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος αρνείται τη διάπραξη των αδικημάτων που του καταλογίζονται.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ζήτησε προφυλάκιση του υπόπτου, λέγοντας ότι τυχόν απόλυση του θα επηρεάσει δυσμενώς το ανακριτικό έργο, αφού αφενός μεν υπάρχει ο κίνδυνος επηρεασμού των ανήλικων θυμάτων του και άλλων μαρτύρων λόγω της συγγένειας που υπάρχει και αφετέρου δε είναι ορατός ο κίνδυνος διαφυγής του υπόπτου στο εξωτερικό, καθώς τα αδικήματα που διερευνώνται εναντίον του είναι πολύ σοβαρά και προνοούν διά βίου φυλάκιση.

Ως εκ τούτου το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα προφυλάκισης του υπόπτου, το οποίο εκπνέει την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιουλίου, οπόταν και αναμένεται να καταχωρηθεί υπόθεση εναντίον του.

Φιλελεύθερος

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024