ΚΥΠΡΟΣ: “Ανοίγουν” χώροι εστίασης και γυμνάσια – Ποια τα νέα μέτρα που θα εγκρίνει το Υπουργικό

Τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν μετά το Υπουργικό, από τον Υπουργό Υγείας

D9430CFC CCB4 48D1 AFC1 108209FDE80B exclusive, Υπουργικό, χαλαρώσεις

Συνέρχεται σήμερα το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σε μια συνεδρία κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για σημαντικές χαλαρώσεις, όπως η κυκλοφορία μέχρι τις 23:00 και το άνοιγμα της εστίασης.

Τις αποφάσεις που θα ληφθούν αναμένεται να ανακοινώσει ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, στο Προεδρικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι προτάσεις που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» είναι αυτές που έχουν να κάνουν με την κυκλοφορία, η οποία θα επιτρέπεται πλέον μέχρι τις 11 το βράδυ, το άνοιγμα χώρων εστίασης και καφετεριών, καθώς και την επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων στις τάξεις τους.

Οι νέες χαλαρώσεις αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τις 16 Μαρτίου, με τις προτάσεις που «κλείδωσαν» να οδηγούνται αύριο προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αριθμός των μηνυμάτων sms που δικαιούνται να αποστείλουν για έγκριση διακίνησης οι πολίτες, παραμένουν δύο και δεν αναμένεται να αρθούν πριν από το τέλος Μαρτίου.

Σε σχέση με τις συναθροίσεις σε σπίτια, το επικρατέστερο σενάριο είναι όπως από τις 16 Μαρτίου να επιτραπούν οι συναθροίσεις μέχρι τα δέκα άτομα.