ΚΥΠΡΟΣ: Άντρας μεταμφιέστηκε σε γυναίκα και επιχείρησε να ταξιδέψει με πλαστή ταυτότητα

Υπό κράτηση τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση πλαστοπροσωπίας

66A8A7F2 1BA1 490B B620 9F6DFDC9397E Αστυνομία

Χειροπέδες πέρασαν σε τέσσερα πρόσωπα οι αρχές στην Πάφο για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη πλημελλήματος και πλαστοπροσωπίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας το Σάββατο γύρω στις 10:10 το πρωί κατά την διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου παρουσιάστηκαν τέσσερα πρόσωπα στον αερολιμένα Πάφου με σκοπό την αναχώρηση τους. Όπως διαπιστώθηκε για τους δύο ήταν γνήσιες οι ταυτότητες τους και ήταν τα ίδια τα πρόσωπα ενώ για τα άλλα δύο πρόσωπα διαπιστώθηκε ότι οι ταυτότητες που παρουσίασαν ήταν γνήσιες αλλά τα πρόσωπα ήταν άλλα από εκείνα που απεικονίζονταν στις ταυτότητες.

Όπως αναφέρεται, το ένα άτομο παραδέχτηκε ότι δεν του ανήκει το δελτίο ταυτότητας και ότι είναι άντρας που μεταμφιέστηκε σε γυναίκα για να μπορέσει να ταξιδέψει με δελτίο ταυτότητας που είχε στην κατοχή του. Ακολούθως αυτός συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της πλαστοπροσωπίας. Προστίθεται ότι το άλλο πρόσωπο ανέφερε πως το δελτίο ταυτότητας ήταν γνήσιο αλλά δεν ήταν δικό της και έδωσε τα πραγματικά της στοιχεία.

Και για τα τέσσερα πρόσωπα εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση. Την υπόθεση εξετάζει το ΤΑΕ Πάφου.