ΚΥΠΡΟΣ: Αποφασίζει το δικαστήριο για τον 13χρονο που τραυμάτησε με σφυρί συνομήλικο του

Συγκλονισμός για τον χθεσινό τσακωμό που έγινε για διαδικτυακό παιχνίδι - Συνωμότησαν να σκοτώσουν τον 13χρονο λέει η Αστυνομία

viber image 2020 12 08 11 23 12 13χρονος, Αστυνομία, Δικαστήριο, κτύπημα με σφυρί

Ενώπιον του δικαστηρίου, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία, θα αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες σε σχέση με τον 13χρονο που χθες φέρεται να τραυμάτισε με σφυρί συνομήλικο του, με αφορμή, αντιπαράθεση για ένα διαδικτυακό παιχνίδι. Ο 15χρονος, που συνόδευε τον ανήλικο, οδηγήθηκε χθες βράδυ στο Τμήμα Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας Εφήβων.

Η Αστυνομία συνεχίζει να διερευνά υπόθεση απόπειρας φόνου, με τα στοιχεία να καταδεικνύουν, όπως ανέφερε και ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, πως «οι δυο ανήλικοι είχαν συνωμοτήσει από πριν, με σκοπό να σκοτώσουν τον 13χρονο μαθητή».

Το γεγονός ενισχύεται και από τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν, αφού εκτός από το σφυρί βρέθηκε ένα μαχαίρι με λεπίδα 25 εκατοστών, καθώς και μια τσάντα που είχαν κρύψει οι δυο νεαροί σε ανοικτό χώρο δίπλα από το σχολείο και στην οποίαν υπήρχαν πέντε μαχαίρια κουζίνας, ένας μπαλτάς και άλλα αντικείμενα.

Ο 13χρονος και ο 15χρονος αφού ανακρίθηκαν χθες στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού στην παρουσία των γονιών τους και λειτουργών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, εξετάστηκαν από παιδοψυχολόγο.

Για τον 15χρονο αποφασίστηκε όπως οδηγηθεί στο Τμήμα Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας Εφήβων, ενώ για τον 13χρονο, που είναι ποινικά ανεύθυνος, αναμένεται ότι θα αποφασίσει για τα περαιτέρω το δικαστήριο.

Όσον αφορά στο 13χρονο θύμα της επίθεσης, συνεχίζει να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, με κάταγμα κρανίου, στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ