ΚΥΠΡΟΣ: Aυτές είναι οι νέες χαλαρώσεις – Τι αλλάζει σε sms, σχολεία, γυμναστήρια και φροντιστήρια

Με το σταγονόμετρο οι νέες χαλαρώσεις που ανακοινώθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο αφού στόχος είναι η αποφυγή του πισωγυρίσματος ενόψει και των εορτών του Πάσχα.

Δείτε αναλυτικά τις χαλαρώσεις:

1. Επαναλειτουργία στις 2 Απριλίου με φυσική παρουσία των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Επαρχίας Λεμεσού και των Γυμνασίων παγκύπρια, με την προσκόμιση αρνητικού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.

2. Αύξηση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, ανεξαρτήτως ηλικίας, στα ιδιωτικά φροντιστήρια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε εφτά (7) άτομα, περιλαμβανομένου του εκπαιδευτή (6 μαθητές συν 1 εκπαιδευτής). Νοείται ότι η λειτουργία τους διέπεται από τις κατευθυντήριες οδηγίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

3. Κατόπιν διαβούλευσης που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ εκπροσώπων των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής με τους οργανωμένους φορείς, θα καταρτιστεί το επόμενο διάστημα πρόγραμμα για τη διενέργεια ελέγχου με ρινικό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στους μαθητές του β’ κύκλου των Δημοτικών Σχολείων (4η, 5η και 6η τάξη).

4. Επιτρέπεται η διεξαγωγή ατομικών αθλημάτων/πρωταθλημάτων σε υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υπουργείου Υγείας (π.χ. σκοποβολή, στίβος, ποδηλασία, κτλ).

5. Αύξηση του υφιστάμενου αριθμού ατόμων σε κολυμβητήρια και γυμναστήρια, στη βάση του πρωτοκόλλου του ΚΟΑ και του Υπουργείου Υγείας.

6. Επιτρέπεται η παρουσία και η παραμονή πελατών σε εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων, νοουμένου ότι η εξυπηρέτηση θα γίνεται αποκλειστικά σε τραπεζοκαθισματα και στη βάση πρωτοκόλλου.

7. Αύξηση του αριθμού γραπτών μηνυμάτων ανά πολίτη σε τρία (3) για σκοπούς διακίνησης μόνο για το Σάββατο και την Κυριακή. Τονίζεται ότι τις υπόλοιπες μέρες, επιτρέπεται η αποστολή δύο (2) γραπτών μηνυμάτων.

Τα πιο πάνω μέτρα που θα ρυθμιστούν μέσω Διατάγματος, τίθενται σε ισχύ από την 1η Απριλίου μέχρι τις 30 Απριλίου. Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνέλθει τη βδομάδα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε να αξιολογήσει την επιδημιολογική εικόνα για τυχόν αναπροσαρμογές των μέτρων που θα είναι σε ισχύ εν όψει του Πάσχα.

 

Ροη Ειδησεων

Παραλίμνι: Τον τσάκωσαν να οδηγεί μεθυσμένος και με ναρκωτικά – Συνελήφθη 20χρονος

Στην σύλληψη άντρα ηλικίας 20 ετών ο οποίος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης και στην…

17 Ιουνίου, 2024

Δυσοίωνη πρόβλεψη: Το 50% των παραλιών μας ίσως καταστραφεί σε 50 χρόνια

Αν συνεχίσουν οι σημερινοί ρυθμοί εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου και δεν λάβουμε μέτρα εγκαίρως, η…

17 Ιουνίου, 2024

ΑΔΕ Αμμοχώστου: «Βροχή» καταγγελιών σε οδηγούς τετράτροχων και Buggy

Μέσα στα πλαίσια εκστρατείας του στρατηγικού σχεδιασμού της ΑΔΕ Αμμοχώστου για την πρόληψη των οδικών…

17 Ιουνίου, 2024

Αγία Νάπα: Έκλεψε τσάντα από παραλία με πάνω από 2000 ευρώ περιουσία

Στην σύλληψη άντρα ηλικίας 37 από την Βουλγαρία μόνιμου κάτοικου Αγίας Νάπας για κλοπή περιουσίας…

17 Ιουνίου, 2024

Παραλίμνι: Μεθυσμένη έβριζε και επιτέθηκε σε αστυνομικό – Της πέρασαν χειροπέδες

Στην σύλληψη γυναίκας ηλικίας 46 ετών προέβησαν χθες 16/6/24 το μεσημέρι μέλη του Αστυνομικού Σταθμού…

17 Ιουνίου, 2024

ΟΚΥπΥ: Αυξημένα τα περιστατικά θερμικής εξάντλησης στα νοσοκομεία

Από την ημέρα που ξεκίνησε ο καύσωνας υπάρχουν αρκετά περιστατικά με θερμική εξάντληση τα οποία…

17 Ιουνίου, 2024