ΚΥΠΡΟΣ: Χειροπέδες σε οικογένεια Βουλγάρων Ρομά που εξαπατούσε ηλικιωμένους

roma1
*εικόνα αρχείου

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία σε σχέση με τις υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων με δήθεν παροχή υπηρεσιών μονώσεων ταρατσών. Οι συλληφθέντες είναι ένα ζεύγος Βουλγάρων Ρομά ηλικίας 42 και 40 ετών, ο γιος τους ηλικίας 19 ετών και η νύφη τους επίσης 19 ετών.

Νωρίτερα ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, μιλώντας στον Active, ανέφερε ότι εξετάζονται συνολικά τέσσερις περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων από επιτήδειους, οι οποίοι απέσπασαν από τα θύματά τους μεγάλα χρηματικά ποσά υποσχόμενοι να τους παράσχουν υπηρεσίες μόνωση ταρατσών.

Οι φερόμενοι δράστες, επισκέπτονται ηλικιωμένους, καταφέρνοντας να τους πείσουν ότι είναι ειδικοί στη μόνωση ταρατσών. Είναι αλλοδαποί, μιλούν ελληνικά και επιβαίνουν σε πράσινο αυτοκίνητο, ενώ στο πρώτο περιστατικό που καταγγέλθηκε, συνοδεύονταν από γυναίκα με παιδάκι.

Σύμφωνα με χθεσινή καταγγελία, οι δράστες απέσπασαν από τους παραπονούμενους ποσό ύψους 3.000 ευρώ, αφού προηγουμένως τους είχαν υποσχεθεί ότι θα εκτελέσουν εργασίες μόνωσης της ταράτσας του σπιτιού όπου διαμένουν, κάτι που τελικά δεν έπραξαν.

Σε άλλη περίπτωση όπως καταγγέλθηκε, στις 7 Νοεμβρίου, οι άγνωστοι απέσπασαν από 83χρονο ποσό ύψους 9.600 ευρώ για μόνωση της ταράτσας της κατοικίας τους στα Κάτω Πολεμίδια, αλλά όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια τα υλικά που χρησιμοποίησαν ήταν ευτελή, χωρίς να επιδιορθωθεί οτιδήποτε.

Πηγή: philenews