ΚΥΠΡΟΣ: Δε δέχονται 3χρονο παιδί με σοβαρή καρδιοπάθεια λόγω… ανεμβολίαστων γονέων

Το παιδί πάσχει από σοβαρή καρδιοπάθεια και νοσηλεύεται στο Μακάριο Νοσοκομείο - Δεν έγινε αποδεκτή η αεροδιακομιδή του ούτε στη Γερμανία, ούτε στο Ισραήλ γιατί οι γονείς του είναι... ανεμβολίαστοι - Λύση στο πρόβλημα προσπαθεί να βρει το Υπουργείο Υγείας

8776c762da2f287888f616acb8d7545f 1 air ambulance, ανεμβολίαστοι, Γερμανία, Γονείς, καρδιοπάθεια, μεταφορά

Ακυρώθηκε η μεταφορά 3χρονου παιδιού σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία λόγω των ανεμβολίαστων γονέων του.

Το 3χρονο παιδί θα διακομιζόταν σήμερα με air ambulance, αλλά το γερμανικό νοσοκομείο ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας ότι δεν θα δεχόταν το παιδί εξαιτίας του ότι δεν είναι εμβολιασμένοι οι γονείς του.

Όπως ενημερώνεται το SigmaLive, το Υπουργείο Υγείας επικοινώνησε και με άλλα ιατρικά κέντρα του εξωτερικού όπως το Ισραήλ, αλλά ούτε εκεί δέχθηκαν το παιδί.

Έγιναν προσπάθειες να συνοδευτεί το παιδί από τρίτο πρόσωπο, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό, καθώς μαζί του πρέπει να είναι ένας εκ των γονέων του.

Πάντως, μετά την εξέλιξη, οι γονείς αποφάσισαν εκ των υστέρων να εμβολιαστούν, αλλά και πάλι πρέπει να περάσει το χρονικό περιθώριο των 6 εβδομάδων.

Το παιδί πάσχει από σοβαρή καρδιοπάθεια και νοσηλεύεται στο Μακάριο Νοσοκομείο, ενώ το Υπουργείο Υγείας προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα.