Κύπρος: Δεν δέχτηκαν την 8χρονη μαθήτρια στο σχολείο

d 8χρονη μαθήτρια, Παιδεία, ΣΧΟΛΕΙΟ, Υπουργείο Παιδείας

Την άρνηση του σχολείου να δεχτεί την 8χρονη μαθήτρια που παρουσιάζει αναπτυξιακή λεκτική δυσπραξία, συνάντησε σήμερα ο πρωί ο πατέρας της Κώστας Γρηγορίου. Πρόκειται για τη μαθήτρια που παραμένει στο σπίτι από την αρχή της σχολικής χρονιάς και δεν φοιτά στο σχολείο, καθώς δεν της έχει εγκριθεί συνοδός μετά κι από υποδείξεις της αρμόδιας Επιτροπής του υπουργείου Παιδείας, θέμα το οποίο έφερε στο φως ο «Φ».

Μετά την κλήση των γονέων από την Αστυνομία για να μεταβούν για κατάθεση για το γεγονός ότι παραβιάζουν τη νομοθεσία κρατώντας το παιδί στο σπίτι, και μετά τη δημόσια δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας, μέσω του Εκπροσώπου Τύπου του, Σπύρου Αντωνέλλου, να πάει το παιδί στο σχολείο, ο πατέρας το έπραξε σήμερα το πρωί.

Αποτέλεσμα ήταν η διεύθυνση του σχολείου, η οικεία επιθεωρήτρια και ο αρμόδιος συνδετικός λειτουργός να ενημερώσουν τον πατέρα, ότι δεν μπορεί το παιδί να φοιτήσει στο συγκεκριμένο σχολείο παρά το γεγονός ότι έχει γίνει εγγραφή του κανονικά τον περασμένο Απρίλιο.

Όπως λέχθηκε στον πατέρα, εγγραφή υπάρχει και στο άλλο σχολείο που λειτουργεί ειδική μονάδα, κάτι που απορρίπτει ο κ. Γρηγορίου ξεκαθαρίζοντας πως ουδέποτε ενέγραψε το παιδί του στο συγκεκριμένο σχολείο, αλλά και ούτε έχει πρόθεση να το πάρει εκεί για να φοιτήσει σε ειδική μονάδα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πατέρας γνωστοποίησε διά αέρος και στον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου, την πρόθεσή του να πάρει το παιδί κανονικά στο σχολείο, κάτι που έγινε αποδεκτό σε μία προσπάθεια να επιλυθεί το ζήτημα. Σημειώνεται επίσης, ότι αναφορικά με τη θέση του υπουργείου Παιδείας για το ζήτημα της μαθήτριας, ο κ. Αντωνέλλος ανέφερε ότι κρίθηκε πως δεν χρειάζεται συνοδό, ενώ σημείωσε ότι από τον φάκελό της εκκρεμεί η έκθεση της ειδικής εκπαιδευτικού ψυχολόγου, η οποία αναμένεται σύντομα ώστε να εξεταστούν και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Πηγή: philenews