ΚΥΠΡΟΣ: Δήμαρχος έσβησε το «λαπόρτο» του συμβούλου

Αντιδράσεις προκάλεσε η διαγραφή εξωδίκου προστίμου δημοτικού συμβούλου από τον δήμαρχο Αγλαντζιάς που αφορούσε παράνομη στάθμευση οχήματος.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», η διαγραφή εξωδίκων δημοτικών συμβούλων και συγγενών τους, ανέκαθεν αποτελούσε συνήθη πρακτική, την ώρα που απλοί πολίτες πλήρωναν τα εξώδικα πρόστιμα ή εκλιπαρούσαν τοπικές Αρχές να τους διαγράψουν εξώδικα της τροχαίας. Στην προκειμένη περίπτωση, η διαγραφή αφορούσε παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμιο με την αιτιολογία ότι το αυτοκίνητο ήταν χαλασμένο. Σημειώνεται πως και πολίτες, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετώπιζαν όντως πραγματικό πρόβλημα με το αυτοκίνητό τους, δεν εισακούονταν και πλήρωναν εξώδικο €65-€85.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο δήμαρχος απέστειλε επιστολή στον υπό αναφορά δημοτικό σύμβουλο στην οποίαν αναφέρει: «Αναφορικά με την επιστολή σας με ημερομηνία ….2018 για τη διαγραφή της πιο πάνω (εξώδικης) καταγγελίας του οχήματος με αρ…….., σας πληροφορώ ότι αποφασίστηκε η διαγραφή της πιο πάνω καταγγελίας, για τον λόγο ότι το όχημα σας παρουσίασε μηχανική βλάβη».

Όπως προκύπτει από την επιστολή, ο δήμαρχος αποφάσισε ή αποδέχτηκε ότι το όχημα του συμβούλου παρουσίασε μηχανική βλάβη τον Σεπτέμβριο του 2018, χωρίς οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, αφού δεν γίνεται επίκληση σε αυτό. Σημειώνεται πως ο δημοτικός σύμβουλος επικοινώνησε με τον «Φ» και ανέφερε πως υπάρχει βεβαίωση από την ασφαλιστική εταιρεία που ανέλαβε τη μεταφορά του οχήματος. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο δημοτικός σύμβουλος, το αυτοκίνητο του ήταν χαλασμένο και πήρε το αυτοκίνητο του αδελφού του με σκοπό να μεταφέρει τα παιδιά του στο σχολείο αλλά χάλασε και αυτό και μη έχοντας άλλη επιλογή το στάθμευσε στο πεζοδρόμιο, όπου και εξεδόθη το εξώδικο πρόστιμο.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, ενημέρωσε τους δύο από τους τρεις τροχονόμους του δήμου ότι χάλασε το αυτοκίνητο που οδηγούσε και αυτοί ενημέρωσαν και τον τρίτο τροχονόμο του δήμου, ο οποίος ωστόσο, πήγε επιτόπου και εξέδωσε το εξώδικο επειδή είχε προβλήματα μαζί του.

Η βεβαίωση της ασφαλιστικής εταιρείας έχει ημερομηνία 18/7/2019, δηλαδή όταν ο «Φ» επικοινώνησε με τον δήμο ζητώντας ενημέρωση για το εξώδικο.

Από τον Δήμο Αγλαντζιάς, ελέχθη πως εδώ και τέσσερις μήνες, δηλαδή λίγο μετά που σβήστηκε το εξώδικο του δημοτικού συμβούλου, αποφασίστηκε όπως όλα τα εξώδικα (για τα οποία υπάρχει αίτημα διαγραφής) αποστέλλονται στον Γενικό Εισαγγελέα για καθοδήγηση.

Το 2018 ο Δήμος Αγλαντζιάς εξέδωσε περίπου 1.500 εξώδικα, τα οποία προφανώς στην πλειοψηφία τους πληρώθηκαν αφού αφορούσαν απλούς πολίτες, κάτι το οποίο φανερώνει δυσμενή διάρκιση εις βάρος τους.

Πηγή: Philenews