ΚΥΠΡΟΣ: Έρχονται νέες αυξήσεις «φωτιά» στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος

Νέες αυξήσεις αναμένονται στους λογαριασμούς ρεύματος του Ιουνίου, οι οποίες θα ανέλθουν στο 5% τουλάχιστον για τους οικιακούς πελάτες.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, κάθε μήνα γίνεται αναπροσαρμογή της τιμής της κιλοβατόρας, αφού αλλάζει η τιμή του πετρελαίου διεθνώς. Αυτές οι αυξομειώσεις στις τιμές του πετρελαίου επηρεάζουν και τους λογαριασμούς της ΑΗΚ, αφού εάν υπάρχει αύξηση θα μετακυλιθεί στους πελάτες.

Η Χριστίνα Παπαδοπούλου εξήγησε ότι η ΑΗΚ διατηρεί αποθέματα πετρελαίου για διάρκεια τριών μηνών. Τον Ιανουάριο, σύμφωνα με όσα ανέφερε, παρατηρήθηκαν μειώσεις στους λογαριασμούς, αφού η τιμή του πετρελαίου ήταν χαμηλή.

Εντούτοις, τους τελευταίους μήνες σημειώθηκε άνοδος της τιμής του πετρελαίου γι αυτό θα παρατηρηθεί αυτή η ετεροχρονισμένη αύξηση του 5% στους λογαριασμούς του Ιουνίου.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτές οι αυξήσεις να συνεχιστούν τον επόμενο ή και τον μεθεπόμενο μήνα αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, όπως η ζήτηση και ισοτιμία.