ΚΥΠΡΟΣ: Έρευνα για το βίντεο ενδοοικογενειακής βίας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

cache 846x3000 Analog medium 541400 139631 1182019

Έρευνα αρχίζει η Αστυνομία σε σχέση με το βίντεο ενδοοικογενειακής βίας που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα και στο οποίο απεικονίζεται άντρας να ασκεί βία στη συμβία του, ενώ την ίδια ώρα παιδάκι προσπαθεί να προστατεύσει τη μητέρα του.

Το εν λόγω βίντεο δημοσιεύθηκε από χρήστη του Facebook κάτω από άλλο βίντεο στο οποίο η γυναίκα περιγράφει τον Γολγοθά που βιώνει στα χέρια του συμβίου της.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή που περιήλθε στην αντίληψη των Αρχών, την περασμένη Παρασκευή 9 Αυγούστου, 2019, βίντεο το οποίο περιέχει σκηνές ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο αναρτήθηκε σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, γίνονται όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες για πλήρη διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης.

Αναμφίβολα, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση που αφορά παρόμοιας φύσεως υποθέσεις, πρώτιστο μέλημα της Αστυνομίας, αποτελεί η προστασία των θυμάτων, αλλά και ο εντοπισμός των δραστών και η προσαγωγή τους ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η Ηγεσία της Αστυνομίας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν βία στην οικογένεια, ειδικότερα όταν θύματα τέτοιων αποτρόπαιων ενεργειών είναι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως γυναίκες και παιδιά.

Η προστασία και η ασφάλεια όλων των πολιτών του κράτους είναι το κύριο μέλημα της Αστυνομίας Κύπρου.

Είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε κριτική, αλλά και εισηγήσεις από τους πολίτες, ούτως ώστε πέραν των μέτρων που ήδη λαμβάνουμε, να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο σε θέματα που άπτονται υποθέσεων που αφορούν βία στην οικογένεια.

Πηγή: Reporter