ΚΥΠΡΟΣ «Γονείς απείλησαν ότι θα σκοτώσουν διευθύντρια» (Βίντεο)

Καζάνι που βράζει η δημόσια εκπαίδευση

CCD57BA9 36B1 4ED4 9CEB D81232A1A2E0

Καζάνι που βράζει η δημόσια εκπαίδευση, με αφορμή την πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων κατά της πανδημίας. Μερίδα γονέων με παιδιά στη δημοτική εκπαίδευση ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά, καθώς ξεχύθηκε ξανά στους δρόμους φωνάζοντας κατά της υποχρεωτικής χρήσης της προστατευτικής μάσκας και της διενέργειας εργαστηριακών εξετάσεων.

Μερίδα γονέων φεύγοντας από το Υπουργείο Παιδείας κατέφθασε στα γραφεία της ΠΟΕΔ, με σκοπό να καταθέσουν τα αιτήματά τους.

Η Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής διαχώρισε την θέση της αναφέροντας ότι πρέπει να εισακουστεί η πλειοψηφία και να ληφθούν αποφάσεις που για κάποιους δεν είναι ανεχτές. Αναμένουν ωστόσο την ερχόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, αφού ήδη ζήτησαν από τον Υπουργό Παιδείας να μεταφέρει την θέση τους για προαιρετική χρήση μάσκας και διενέργειας ραπιτ τεστ εκτός σχολικών μονάδων.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν, επίσης, σε Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα.

Τα παρατράγουδα

Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα ούτε από τις σχολικές μονάδες. Μιλώντας στο Omega και στην εκπομπή Ενημέρωση Τώρα ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ κατήγγειλε πως γονείς επιχείρησαν να κτυπήσουν διευθυντές σχολείων, άλλοι έβριζαν, άλλοι προσπαθούσαν να μπουν στο σχολείο κτυπώντας τα κάγκελα, ενώ κάποιοι άλλοι απείλησαν διευθύντρια σχολείου πως θα την σκοτώσουν.

Δείτε το ρεπορτάζ:

πηγή: Omega