ΚΥΠΡΟΣ: Η δραματική έκκληση μιας μητέρας, μονογονιού δύο παιδιών (βίντεο)

Μητέρα Μονογονεϊκή Οικογένεια

Κραυγή απόγνωσης από την Βενετία, μονογονιό δύο παιδιών ηλικίας 8 και 5 ετών. Με ένα βίντεο – γροθιά στο στομάχι, που αναρτήθηκε στη σελίδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, η Βενετία, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, καταγγέλλει ότι βρίσκει κλειστές τις πόρτες του υπουργείου Εργασίας και απευθύνει δραματική έκκληση προς το κράτος για παροχή βοήθειας, προκειμένου να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς τα δύο παιδιά της.

Η ιστορία της Βενετίας είναι μια από τις δεκάδες ιστορίες με τις οποίες καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος ο Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών. Πρόκειται για μία γυναίκα εντελώς μόνη, η οποία καλείται να μεγαλώσει τα παιδιά της με το επίδομα μονογονιού και το ΕΕΕ, το οποίο της αποκόπηκε αιφνιδίως τον περασμένο μήνα. Κι όλα αυτά την ώρα που κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο λόγω καθυστερημένων οφειλών προς τον σπιτονοικοκύρη της, ενώ τρέχουν οι λογαριασμοί ρεύματος, νερού και τηλεφώνου, καθώς και άλλα έξοδα των παιδιών. Αξίζει να σημειωθεί πως η Βενετία δεν λαμβάνει ούτε διατροφή για τα παιδιά της, τα οποία δεν έχουν αναγνωριστεί από τον πατέρα τους.

Η Βενετία που έχει απευθυνθεί με επιστολές, αλλά και διά ζώσης, σε όλες τις υπηρεσίες του κράτους, ξεκαθαρίζει πως δεν επιθυμεί την βοήθεια του κόσμου και δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στην ελεημοσύνη των συμπολιτών της για ένα γάλα ή ένα ψωμί στα παιδιά της. Αυτό που απαιτεί είναι βοήθεια από το κράτος.

Ακούστε την Βενετία:

Πηγή: philenews