ΚΥΠΡΟΣ: Η πανδημία έφερε αύξηση στις αιτήσεις διαζυγίου

Coronavirus

Ο εγκλεισμός, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού γενικά δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση, ενώ επηρέασε και τις οικογενειακές και γενικότερα διαπροσωπικές σχέσεις, «διογκώνοντας» τα όποια προβλήματα προϋπήρχαν. Δεν έλειψαν, όπως πληροφορούμαστε, τα προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ παιδιών και διαζευγμένων γονέων, αλλά και ζητήματα καθυστερημένης καταβολής της μηνιαίας διατροφής. Μετά την καραντίνα, μεγάλη παρουσιάζεται πάντως η επιθυμία ζευγαριών να προχωρήσουν με τις διαδικασίες του διαζυγίου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις διαζυγίου που έχουν καταχωρηθεί ενώπιον των Οικογενειακών Δικαστηρίου Λευκωσίας και Λεμεσού έχουν παρουσιάσει σημαντική αύξηση τον φετινό Ιούνιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Συγκεκριμένα, όπως έχουμε πληροφορηθεί, τον φετινό Ιούνιο έχουν καταχωρηθεί ενώπιον του Οικογενειακού Δικαστηρίου Λευκωσίας 112 υποθέσεις διαζυγίου, την ώρα που τον αντίστοιχο περσινό μήνα ήταν 73. Aύξηση των αιτήσεων διαζυγίου παρουσιάζεται και στο Οικογενειακό Δικαστήριο Λεμεσού, καθώς αυτόν τον μήνα καταχωρήθηκαν 89 αιτήσεις διαζυγίου, ενώ τον Ιούνιο του 2019 είχαν καταχωρηθεί 59.

Η σημαντική αύξηση των αιτήσεων διαζυγίου κατά τον φετινό Ιούνιο, μπορεί να αιτιολογηθεί και από το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα, όπου είχαν ληφθεί μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, είχαν ματαιωθεί διάφορες υποθέσεις, όπως και η έκδοση αιτήσεων διαζυγίων ανεξαρτήτως αιτίας.

Σημειώνεται ακόμη ότι δικηγόροι εν μέσω πανδημίας δέχθηκαν αρκετά τηλεφωνήματα από άτομα που επιθυμούσαν να μάθουν πώς μπορεί να λυθεί το συντομότερο δυνατόν ο γάμος τους με την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ειδικότερα, όπως μας ανέφερε, η δικηγόρος, Μαρία Ιωαννίδου, μόλις επανήρχισε τη λειτουργία του το γραφείο της, δέχθηκε από τις πρώτες κιόλας μέρες τρεις αιτήσεις διαζυγίου.

Η γνωστή δικηγόρος σημείωσε ακόμη ότι επί του παρόντος διακρίνεται μια τάση αύξησης στις αιτήσεις διαζυγίου, εντούτοις όπως υποστήριξε, λόγω του γεγονότος ότι τα διαζύγια κοστίζουν οικονομικά, πολλά ζευγάρια αναμένεται ότι θα καταθέσουν αίτηση διαζυγίου από τον Σεπτέμβριο και μετά.