ΚΥΠΡΟΣ: Η πρώτη χώρα κατά αναλογία πληθυσμού όσον αφορά δότες

στις περιπτώσεις που ο συνάνθρωπος μας το έχει πραγματική ανάγκη είμαστε πάντα εκεί

bone marrow donor kiria ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, δότες, Καραϊσκάκειο

Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα κατά αναλογία πληθυσμού όσον αφορά δότες, επεσήμανε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης και ξενάγησης της, στις εγκαταστάσεις του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Δρ Πόπη Κανάρη και τον Διευθυντή του Δρ Παύλο Κωστέα.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι η κ. Δημητρίου μίλησε για ένα “μεγάλο όραμα ζωής, που έγινε πραγματικότητα».

Εξαίροντας το έργο και την τεράστια προσφορά του Ιδρύματος, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια μεγάλη ιδέα που μετουσιώθηκε σε ένα μεγάλο όραμα, το οποίο πήρε σάρκα και οστά. «Με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα Ίδρυμα το οποίο όχι μόνο επιτελεί ένα θεάρεστο έργο, αλλά κάνει την Κύπρο περήφανη διεθνώς».

Είμαστε η πρώτη χώρα κατά αναλογία πληθυσμού όσον αφορά τους δότες, επεσήμανε η κ. Δημητρίου, σημειώνοντας παράλληλα το αίσθημα υπερηφάνειας που ένιωσε όταν σε πρόσφατο ταξίδι της στο εξωτερικό, η Κύπρος παρουσιαζόταν ως πρότυπο σε αυτό τον τομέα. «Στηρίζοντας το Ίδρυμα δείχνουμε γι’ άλλη μια φορά, ως λαός, ότι στις περιπτώσεις που ο συνάνθρωπος μας το έχει πραγματική ανάγκη είμαστε πάντα εκεί».

Κατά την επίσκεψη της η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ενημερώθηκε επίσης για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Τέλος εκφράζοντας την απεριόριστη εκτίμηση και τον σεβασμό της στο έργο και την αποστολή του Ιδρύματος, εκ μέρους όλου του Σώματος, διαβεβαίωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα βρίσκεται πάντα δίπλα στο Καραϊσκάκειο στηρίζοντας και ενισχύοντας τον πολύ σημαντικό ρόλο και έργο του, «δίνοντας δεύτερη και τρίτη ευκαιρία στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη».