ΚΥΠΡΟΣ: Μόλις ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού

Στιγμιότυπο 2020 04 02 18.18.07 Coronavirus

Στην Κύπρο, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,978 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκε 1 θετικό αποτέλεσμα του ιού SARS-CoV-2.

Αναλυτικά τα δεδομένα έχουν ως εξής:

  • Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δεν ολοκληρώθηκε καμία εργαστηριακή εξέταση,
  • Από σύνολο 161 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, δεν προέκυψαν κρούσματα,
  • Από σύνολο 351 εργαστηριακών διαγνώσεων σε άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό, δεν προέκυψαν κρούσματα,
  • Από σύνολο 657 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκε 1 κρούσμα,
  • Από 51 διαγνώσεις που προέκυψαν από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, δεν βρέθηκαν κρούσματα, και
  • Από 758 εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν σε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 892 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Επίσης, σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 10 άτομα, εκ των οποίων 2 νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά πέντε ασθενείς, ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τέσσερεις στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Famagusta.News