Κύπρος: Οδοντίατρος κατέστρεψε το πρόσωπο γυναίκας – Της έβαλε ενέσιμα υαλουρονικού οξέως για τις ρυτίδες (φωτο)

Ερωτηματικά προκάλεσε η καταγγελία ιατρού από τη Λεμεσού, ο οποίος μίλησε κυπριακή ιστοσελίδα, για περιστατικό που χειρίστηκε ο ίδιος, όταν πελάτισσά του, τον επισκέφθηκε μετά από ατύχημα που είχε σε οδοντίατρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο Δερματολόγος που εργάζεται στη Λεμεσό, ο Δρ. Στέλιος Μηνά, ανάρτησε αρχικά μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό Facebook, από ασθενή του με νέκρωση δέρματος, μετά από έκχυση φτηνής ποιότητας υαλουρονικού οξέως από Οδοντίατρο της πόλης, όπως ανάφερε.

Η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Δρ. Μηνά ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση. Ο ίδιος ανάφερε αρχικά ότι,«δυστυχώς γιατροί άλλων ειδικοτήτων, με σεμινάρια λίγων ωρών, πραγματοποιούν ενέσιμες θεραπείες με σκοπό βέβαια το κέρδος και την αρπαχτή, αδιαφορώντας για τυχόν παρενέργειες».

H αρχική τοποθέτηση του Δρ. Μηνά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

Επίσης, ο Δρ. Μηνά, ανάφερε ότι, η γυναίκα τον επισκέφθηκε ως πελάτης μετά το ατύχημα στον οδοντίατρο, ενώ πρόσθεσε ότι, «νομικά οι οδοντίατροι καλύπτονται, ωστόσο δεν χρησιμοποιούν τα σωστά υλικά, αλλά οι περισσότεροι επιλέγουν χαμηλής ποιότητας, με σκοπό το μεγαλύτερο κέρδος».

Καταλήγοντας ανάφερε ότι, «η εν λόγω πελάτισσά του, επισκέφθηκε την συγκεκριμένη οδοντίατρο στη Λεμεσό, ώστε να της χορηγηθεί ενέσιμο υαλουρονικού οξέως για τις ρυτίδες, ωστόσο όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, στο όνομα της οδοντιάτρου αυτής, υπάρχουν πολλές καταγγελίες για τον κακό χειρισμό της σ’ αυτές τις περιπτώσεις».

Να σημειωθεί ότι η γυναίκα που πλήγηκε, ενημέρωσε ότι αν της μείνει μόνιμη βλάβη, θα προχωρήσει σε σχετική καταγγελία της οδοντιάτρου.

Επίσης, να αναφέρουμε ότι, ο Σύνδεσμος Δερματολόγων Κύπρου, απέστειλε επιστολή προς τους οδοντιάτρους, σχετικά με την χρήση των υαλουρονικών και του botox που γίνεται από τους ίδιους, με τους δεύτερους να απαντούν ότι, αφού καλύπτονται από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε θα συνεχίσουν.

Κάλυψη από τη νομοθεσία:

Για να επιβεβαιώσουμε αν ισχύει ότι οι οδοντίατροι καλύπτονται νομικά από την Ε.Ε., ψάξαμε τη νομοθεσία και επιβεβαιώσαμε ότι όντως καλύπτονται με το άρθρο 1 του ν. 1026/80, που αναφέρει ότι το έργο του οδοντιάτρου είναι «η πρόληψις, η διάγνωσις και η θεραπεία των ανωμαλιών και παθήσεων των οδόντων, του στόματος, των γνάθων και των παρακειμένων ιστών».

Ο οδοντίατρος, κατά την άσκηση του έργου του, υποχρεούται να ακολουθεί τους γενικά παραδεκτούς κανόνες της οδοντιατρικής επιστήμης, δύναται δε να ακολουθεί κάθε επιστημονικά αποδεκτή μέθοδο και να χρησιμοποίει εγκεκριμένα υλικά.

Κατά συνέπεια, ο οδοντίατρος μπορεί να χρησιμοποιεί το botox και το υαλουρονικό οξύ μόνο στο πλαίσιο της άσκησης του οδοντιατρικού έργου, όπως ανωτέρω περιγράφεται.

 

Πηγή: themaonline

Ροη Ειδησεων

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024

Ανόρθωση: Εξοφλήθηκε το χρέος στην κτηματική

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι ΜΑΧΗΤΕΣ με την οποία πληροφορούν το κοινό ότι επήλθε οριστική συμφωνία με…

17 Μαΐου, 2024