ΚΥΠΡΟΣ: Πατέρας κατήγγειλε ξυλοδαρμό του παιδιού του από εκπαιδευτικό(εικόνες/vid)

4ffc895e94b23b579331a607bd239836

Σε καταγγελία προχώρησε πατέρας του παιδιού, ο οποίος φέρεται να κτυπήθηκε από εκπαιδευτικό σε σχολείο της Μέσης Εκπαίδευσης, όπου και φοιτά.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Μεσημέρι και Κάτι», ο πατέρας ανέφερε πως το ξυλοδαρμός σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο χώρο του σχολείο. Αφορμή στάθηκε, το γεγονός ότι απαγορεύεται οι μαθητές να βάζουν μουσική στην κλειστή αίθουσα Γυμναστικής του σχολείου.

«Όταν τα παιδιά έβαλαν μουσική κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ο καθηγητής της Γυμναστικής επενέβητε και τους είπε να κλείσουν την μουσική. Στη συνέχεια ο γιος μου, του είπε ότι δεν γνωρίζει πώς να κλείσει την μουσική. Ο καθηγητής τον προειδοποίησε ότι σε δύο λεπτά θα έπρεπε να κλείσει ή θα τον κτυπούσε. Όταν ο γιος μου του είπε ότι δεν έχει αυτό δικαίωμα , αυτός τον άρπαξε από τον λαιμό, τον κτύπησε στο πρόσωπο και προσπαθούσε να το ρίξει από ύψος», εξιστόρησε ο πατέρας.

15e1d873624e85

Στην συνέχεια σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα, επενέβησαν συμμαθητές του παιδιού του ώστε να μην συνεχίσει ο καθηγητής να το κτυπάει. Μάλιστα έκανε λόγο για bulling από τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό που δέχονται όχι μόνο ο γιος του αλλά για απειλές που δέχονται.

«Αυτός ο καθηγητής έχει ασκήσει βία σε πολλούς συμμαθητές του γιου μου, τους έχει κτυπήσει αρκετές φορές και τους εκβιάζει όταν εάν πάνε στην Αστυνομία να υον καταγγείλουν θα τους βάλει χαμηλό βαθμό», είπε.

Σημειώνεται πως ο πατέρας του παιδιού, κος Αγαθοκλής, προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία, ενώ μετέφερε το γιό του στο Νοσοκομείο και στην συνέχει κατέθεσε και ο ίδιος κατά του καθηγητή.


Η ΟΕΛΜΕΚ

Σχολιάζοντας το γεγονός ο πρόεδρος της συντεχνίας των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε πως δεν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό η ΟΕΛΜΕΚ.

«Δεν έχουμε ενημερωθεί για το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά σύμφωνα με τις διαδικασίες που υπάρχουν θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να διεξάγει έρευνα. Επειδή δεν είμαστε πλήρως ενήμεροι για το περιστατικό, όμως τονίζω εάν πραγματικά έχει γίνει, θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες. Σε καμία περίπτωση εάν δεν αποδειχθεί ότι συνέβη το περιστατικό, δεν θα πρέπει να στοχοποιηθεί ο εκπαιδευτικός», είπε.