ΚΥΠΡΟΣ: Πωλούσαν επιτραπέζιο με σημαία… ψευδοκράτους! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στιγμιότυπο 2021 01 03 19.09.19 Καταγγελία

Ένα πρωτοφανές περιστατικό κατήγγειλε αναγνώστρια στο Famagusta.News.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια, επιτραπέζιο παιχνίδι που αγόρασε, Πολωνικής κατασκευής, τύπου puzzle, από κατάστημα παιχνιδιών της Κύπρου, απεικονιζόταν η σημαία του ψευδοκράτους, ανάμεσα στις σημαίες άλλων χωρών, με την αναγραφή “Northern Cyprus”.

Η καταναλώτρια απέστειλε άμεσα μήνυμα προς την εταιρεία καταγγέλλοντας το περιστατικό, λαμβάνοντας απάντηση από την ίδια την εταιρεία να απαντά ότι θα προχωρήσει σε διερεύνηση του όλου θέματος.

134991424 710065846540697 5881609217785413905 n 2 Καταγγελία

Τί αναφέρει η καταγγελία της αναγνώστριας

Συγκεκριμένα, η καταναλώτρια τόνισε στην επικοινωνία της με την εταιρεία ότι είναι απαράδεκτο και λυπηρό να αναγνωρίζεται η σημαία του ψευδοκράτους από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Με λύπη, ανέφερε, παρατηρούμε ότι κυκλοφορούν στην αγορά προϊόντα με τη σημαία του Ψευδοκράτους γεγονός που δίνει την εντύπωση ότι το Ψευδοκράτος το λεγόμενο “κράτος της Βόρειας Κύπρου” αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος από τους ευρωπαίους πολίτες και ειδικότερα από τους Ελληνοκύπριους πολίτες.”

“Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ίδια, σε ένα παιχνίδι-παζλ που αγόρασα πρόσφατα απο δημοφιλή αλυσίδα καταστημάτων απεικονίζεται ο παγκόσμιος χάρτης, στο περίγραμμα του οποίου υπάρχουν σημαίες πολλών κρατών του κόσμου. Ανάμεσα σε αυτές τις σημαίες είναι η σημαία της Κύπρου, της Ελλάδας αλλά και του Ψευδοκράτους. Είναι πολύ τραγικό και συνάμα καταδικαστέο ελληνικές εταιρείες να πουλούν προϊόντα που να απεικονίζουν τη σημαία του Ψευδοκράτους. Δυστυχώς οι εταιρείες εστιάζουν μόνο στο οικονομικό κέρδος χωρίς να υπολογίζουν την προπαγάνδα για αναγνώριση του Ψευδοκράτους και την λήθη της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Είναι καθήκον και χρέος μας να μην αποδεχόμαστε και να καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες εσκεμμένες η μη και να θυμόμαστε ότι η μισή μας πατρίδα είναι κατεχόμενη. Οφείλουμε να απαιτήσουμε ως ενεργοί πολίτες την άμεση απόσυρση τέτοιων προιόντων και μια δημόσια εξήγηση και απολογία απο τις εταιρίες που διαθέτουν τέτοια προϊόντα” καταλήγει στην καταγγελία της προς την εταιρεία η καταναλώτρια.

Τί αναφέρει η εταιρεία

Από την πλευρά της η εταιρεία απάντησε άμεσα, διά του τμήματος εταιρικής επικοινωνίας, εκφράζοντας την έκπληξή της για το όλο θέμα και ζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για το προϊόν ώστε να προχωρήσει σε διερεύνηση.

εικόνα Viber 2021 01 03 20 05 02 Καταγγελία