ΚΥΠΡΟΣ: Πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία διαδικτυακό συνέδριο θρησκευτικού τουρισμού

Δεκάδες προσκυνηματικά και τουριστικά γραφεία από όλη την ρωσική επικράτεια συμμετείχαν στο διαδικτυακό συνέδριο θρησκευτικού τουρισμού για την Κύπρο

imagew 11 1 Ρωσία, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δεκάδες προσκυνηματικά και τουριστικά γραφεία από όλη την ρωσική επικράτεια συμμετείχαν στο διαδικτυακό συνέδριο θρησκευτικού τουρισμού για την Κύπρο, που διεξήχθη στις 21 Ιανουαρίου 2022, στη Μόσχα, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Μητρόπολης Ταμασού.

Προστίθεται ότι στους ομιλητές από διάφορους θρησκευτικούς  οργανισμούς στη Ρωσία συμμετείχαν εκ μέρους της Κύπρου ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαίας ο οποίος «θεωρείται ως ο αρχιτέκτονας της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού της Κύπρου στην Ρωσία» ενώ στους χαιρετισμούς έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις από τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο, τον Πρέσβη της Κύπρου στη Ρωσία, Αντρέα Ζήνωνος και τον εκπρόσωπο του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου στη Ρωσία, Δημήτρη Δημητρίου.

Ο Υπουργός Τουρισμού Σάββας  Περδίος στην ομιλία του τόνισε ότι τα πολλά χριστιανικά μνημεία βοηθούν ιδιαίτερα στη δημιουργία σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου για την ανάπτυξη του προσκυνήματος, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η Κύπρος γίνεται ιδανικός προορισμός από αυτή την άποψη.

Ο Πρέσβης της Κύπρου στη Ρωσία τόνισε ότι ακόμη και στο πλαίσιο της πανδημίας, περισσότεροι από 400.000 Ρώσοι επισκέφθηκαν την Κύπρο για τουριστικούς σκοπούς.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας τόνισε τη διαχρονική αξία του φαινομένου του προσκυνήματος και σημείωσε ότι «η επίσκεψη ιερών χώρων και η γνωριμία με τους τόπους μνήμης των αγίων είναι μεγάλο πνευματικό όφελος για τους προσκυνητές.