Κύπρος – ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα διεξάγοντας «μαϊμού» έρανο

timthumb έρανος, Καρκίνος, φιλανθρωπία

Προσοχή από επιτήδειους οι οποίοι παράνομα διεξάγουν παγκύπριους εράνους από πόρτα σε πόρτα, αποσπώντας χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, με πρόσχημα τη φιλανθρωπία για παιδιά που πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου και σπάνιες παθήσεις.

Οι νέες καταγγελίες αφορούν συγκεκριμένο νόμιμα εγγεγραμμένο σωματείο φιλανθρωπικού σκοπού, το οποίο, όμως, ουδέποτε εξασφάλισε την απαιτούμενη άδεια διεξαγωγής εράνου. Οι καταγγέλλοντες παρέδωσαν στο ΣΙΓΜΑ και αποδείξεις πληρωμών προς το συγκεκριμμένο σωματείο.

Είναι ποινικό αδίκημα.Τους υποδείξαμε ότι έχουμε αποδείξεις με το έμβλημα του σωματείου που εισπράχθηκαν λεφτά για φιλανθρωπικό σκοπό. Αρνήθηκαν ότι ήταν δικά τους.Είχαν υποσχεθεί ότι θα προχωρούσαν σε καταγγελία στον αστυνομικό σταθμό Στροβόλου για κλοπή των λογότυπων και σφραγίδων τους κάτι που ασφαλώς δεν έπραξαν” ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Ανώτερος Διοικητικός Λειτουργός ΥΠΕΣ, Αντώνης Αντωνίου.

Μάλιστα η αρμόδια αρχή του Υπουργείου Εσωτερικών, υπέβαλε στο συγκεκριμένο σωματείο το ανώτατό πρόστιμο ύψους 3 χιλιάδων ευρώ, πρόστιμο το οποίο ποτέ δεν καταβλήθηκε, ενώ το ίδιο το Σωματείο συνεχίζει να παρανομεί.

Αξιοποίησαν την ευκαιρία που τους παρέχεται από το νόμο και καταχώρησαν προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο.Προβάλουν το πιστοποιητικό σύστασης του σωματείου ως άδεια διενέργειας εράνου κάτι που είναι πολύ διαφορετικό. Μπορεί νόμιμα να έχει συσταθεί ένα σωματείο, δεν σημαίνει όμως ότι μπορεί να διεξάγει έρανο ανεξάρτητα από τις πρόνοιες του καταστατικού του” επεσήμανε ο Αντώνης Αντωνίου.

Η αρμόδια αρχή ξεκαθαρίζει ότι το συγκεκριμένο σωματείο, ενώ είχε υποβάλει αίτηση εξασφάλισης της σχετικής άδειας, αυτή απορρίφθηκε.

Το κοινό πρέπει να είναι πάντα σε εγρήγορση και να γνωρίζει ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει τη νομιμότητα του οποιουδήποτε εράνου μέσα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών” σημείωσε ο Αντώνης Αντωνίου.

Στην ιστοσελίδα αναρτάται επικαιροποιημένος κατάλογος με όλες τις σχετικές άδειες που εκδόθηκαν από τη Δημοκρατία, τους κατόχους και σκοπούς των εράνων.

Το SIGMA αν και κατέχει την ονομασία, τους αριθμούς μητρώου και τηλεφώνου του συγκεκριμένου σωματείου, δεν τα δημοσιοποιεί, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη προσφυγή σε διοικητικό δικαστήριο.

Δείτε το απόσπασμα απο το Τομές στα Γεγονότα του Sigma

 

Πηγή: Sigmalive