ΚΥΠΡΟΣ: Ζευγάρι μαγειρεύει αφιλοκερδώς για ηλικιωμένους και κλινήρεις εδώ και 5 μήνες

Πέτυχαν πολλά και σήμερα, σε αυτή την τόσο δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που ζούμε, αυτό το ανδρόγυνο, μας παραδίδει μαθήματα αλτρουισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης. Αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους.

Ο Μάριος Έλληνας και η Ελισάβετ Χαραλαμπίδου μένουν στο Πέρα Χωριό (επαρχία Λευκωσίας). Από τον Νοέμβριο του 2020, μαγειρεύουν αφιλοκερδώς για όσους έχουν ανάγκη, κυρίως ηλικιωμένους και κλινήρεις. Εξυπηρετούν τις περιοχές: Λατσιά, Καλλιθέα, Δάλι, Ποταμιά και μερικές φορές Λυθροδόντα.

Στην αρχή ήταν λίγες μερίδες αλλά σήμερα έχουν φτάσει τις 80-120 μερίδες την εβδομάδα. Σημαντικό να αναφέρουμε ότι όλα μαγειρεύονται στην κουζίνα του σπιτιού τους.

Το ζευγάρι αναφέρει στο ant1.com.cy:

«Μας ευχαριστεί να προσφέρουμε σε όσους έχουν ανάγκη. Όταν παραδίδουμε, νιώθουμε ικανοποίηση που τα καταφέραμε. Δυστυχώς όμως, οι ανάγκες στην περιοχή που εξυπηρετούμε είναι μεγαλύτερες και μια φορά την εβδομάδα δεν είναι αρκετό για να τρώει μια οικογένεια.

Αυτή τη στιγμή είμαστε η μόνη οικογένεια που μαγειρεύει για τις περιοχές που προαναφέρατε. Στόχος μας, είναι να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των 50 οικογενειών (180 μερίδες φαγητό) σε καθημερινή βάση.

Για να μπορέσουμε όμως να το καταφέρουμε αυτό, χρειαζόμαστε φούρνους και επιχειρήσεις εστίασης που να μπορούν να προσφέρουν έτοιμα μαγειρεμένα φαγητά σε μερίδες (που δεν πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας) καθώς επίσης και επιχειρήσεις που να μπορούν να προσφέρουν πρώτες ύλες όπως: κρέατα, πουλερικά, λαχανικά, ζυμαρικά, κονσέρβες, τα οποία είτε θα μοιραστούν σε οικογένειες για να καλύψουν μόνες τους τις ανάγκες τους είτε θα χρησιμοποιηθούν από εμάς και άλλους εθελοντές για την ετοιμασία φαγητού που θα μοιράζεται στις οικογένειες αυτές. Θέλουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε!».

Ευχαριστούμε τον Μάριο και την Ελισάβετ αλλά και όλους τους αφανείς ήρωες της πανδημίας, τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που αθόρυβα σώζουν ζωές.

Ράβουν μάσκες, μαγειρεύουν για άπορους, φροντίζουν αδέσποτα και προσφέρουν αφιλοκερδώς όπως μπορούν, διδάσκοντας ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Πηγή: Ant1.com.cy

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024