Κυριακίδου: Στόχος μέχρι το 2030 πρόσβαση σε ολοκληρωμένα κέντρα για καρκίνο για 90% των ασθενών

«Έχουμε δεσμευτεί να βελτιώσουμε την πρόσβαση σε διαγνωστικά μέτρα υψηλής ποιότητας, καινοτόμες θεραπείες και εξατομικευμένη φροντίδα για ασθενείς σε όλη την ΕΕ»

EEAFFE66 4B12 4685 9989 E9535B0FE117 Αγαπημένα Βίντεο, Καταπολέμηση Καρκίνου

Τη δημιουργία του δικτύου διασύνδεσης των εθνικών Ολοκληρωμένων Κέντρων Αντιμετώπισης του Καρκίνου στην ΕΕ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Κομισιόν, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου.

Όπως δήλωσε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, στόχος είναι το δίκτυο να λειτουργεί πλήρως μέχρι το 2025, καθώς και να διασφαλιστεί πως το 90% των επιλέξιμων ασθενών θα έχει πρόσβαση σε τέτοια κέντρα έως το 2030.

«Με το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την Καταπολέμηση του Καρκίνου έχουμε δεσμευτεί να βελτιώσουμε την πρόσβαση σε διαγνωστικά μέτρα υψηλής ποιότητας, καινοτόμες θεραπείες και εξατομικευμένη φροντίδα για ασθενείς σε όλη την ΕΕ», ανέφερε σχετικά η Επίτροπος Υγείας.

«Το δίκτυο Ολοκληρωμένων Κέντρων για τον Καρκίνο της ΕΕ αποτελεί μέρος της δέσμευσης μας για τη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των κρατών μελών μέσω της προώθησης της συνεργασίας σε ολόκληρη την ΕΕ», σημείωσε.

Το δίκτυο θα φέρει σε επαφή εθνικά ολοκληρωμένα κέντρα και δίκτυα για τον καρκίνο από ολόκληρη την ΕΕ, με στόχο να βελτιώσει την πρόσβαση σε ποιοτικά διαγνωστικά μέσα και θεραπείες. Παράλληλα θα συνεισφέρει στη στήριξη δράσεων για τη βελτίωση της κατάρτισης, της έρευνας και των κλινικών δοκιμών σε όλη την ΕΕ.

(ΚΥΠΕ/ΓΚ/ΓΒΑ)