Κυριάκου: Ο Αρχιεπίσκοπος γιατί δεν ασχολείται με ανεμβολίαστους Μητροπολίτες;

«Εάν ο Αρχιεπίσκοπος δυσκολεύεται, μπορεί να παραιτηθεί»

33b37052452221085c4a0fe510215998 2 ανεμβολίαστοι, Αρχιεπίσκοπος, εμβολιασμοΣ, Κυριάκου, πανδημία

Την απόφαση να τεθούν δώδεκα ιερείς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας σε τρίμηνη αργία από την επόμενη Τρίτη, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό, σχολίασε στο Μεσημέρι και Κάτι ο θεολόγος, Θεόδωρος Κυριάκου.

Αρχικά διερωτήθηκε γιατί αυτοί οι ιερείς είναι η μόνη ομάδα εργαζομένων που υποχρεώνεται να εμβολιαστεί και εξήγησε ότι το Υπουργείο Εργασίας στην Κύπρο δεν μπορεί να τους προστατέψει, έτσι αναμένεται να προσφύγουν στο εξωτερικό, με τον θεολόγο να μην δίνει λεπτομέρειες. «Εδώ η εκκλησία είναι μια μεγάλη δύναμη, την οποία δεν αγγίζει κανένας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε ότι «έρχεται ο Αρχιεπίσκοπος σήμερα, ο οποίος γνωρίζει ότι μέσα στην Ιερά Σύνοδο υπάρχουν ανεμβολίαστοι, δεν ασχολείται με τους Μητροπολίτες και τους Επισκόπους και ασχολείται με 12 ιερείς που έχει στη δικαιοδοσία του και νιώθει ότι έχει την απόλυτη εξουσία πάνω τους».

Σε ερώτηση εάν μπορεί να «τιμωρήσει» τους Μητροπολίτες, απάντησε ότι «μπορεί να θέσει θέμα στη Σύνοδο και να απαιτήσει με απόφαση της Συνόδου να συμμορφωθούν και οι Μητροπολίτες και οι Επίσκοποι. Η ίδια η Σύνοδος προέτρεψε τον κόσμο να εμβολιάζεται και πώς είναι δυνατόν να προτρέπεις τον κόσμο και τα μέλη σου να μην εμβολιάζονται».

Επεσήμανε ότι «δεν μπορεί να τους απολύσει αλλά μπορεί να επιβάλει τρεις μήνες αργία και μετά έξι με βάση το επισκοπικό δικαστήριο. Αυτά που λέει για καθαίρεση είναι λόγια του αέρα γιατί χρειάζεται απόφαση Συνόδου και δεν θα βρει πλειοψηφία εκεί. Αυτοί που θα ψηφίσουν μαζί του μετά θα έχουν πρόβλημα».

Επίσης, σχολίασε ότι «εάν ο Αρχιεπίσκοπος δυσκολεύεται, μπορεί να παραιτηθεί».