Κυβέρνηση: “O Πρόεδρος θα ολοκληρώσει τη θητεία του”

Πως απαντά η κυβέρνηση στο ζήτημα παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, που έθεσε σήμερα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δεν θα προδώσει την απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών και θα ολοκληρώσει τη θητεία του, όπως το Σύνταγμα και η εντολή των πολιτών ορίζει, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Σχολιάζοντας το ζήτημα που έθεσαν σήμερα τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, για παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, απαντώντας σε θέση του Προέδρου του ΔΗΣΥ για πιθανή αυτοδιάλυση της Βουλής των Αντιπροσώπων και προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών, η Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει ότι «οι πολίτες τίμησαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με σαφή και ισχυρή εντολή να κυβερνήσει τη χώρα για πέντε χρόνια».

Η προσπάθεια των δύο κομμάτων, σύμφωνα με την Προεδρία της Δημοκρατίας, «συμπίπτει με κρίσιμες εξελίξεις στο Κυπριακό, με ακραίες τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες απαιτούν τη μέγιστη δυνατή ενότητα πολιτών και πολιτικής ηγεσίας, την ίδια ώρα που συντρέχει η υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού η οποία απειλεί και με οικονομικές συνέπειες τη χώρα».

Αναφέρει επίσης ότι «αυτή δεν είναι η ώρα πρόταξης των κομματικών συμφερόντων και προεκλογικών σκοπιμοτήτων», αλλά «η ώρα για τη μεγαλύτερη δυνατή εσωτερική ενότητα».

«Οι πολίτες που αναγνωρίζουν την κρισιμότητα των στιγμών θα κρίνουν και θα καταδικάσουν ανάλογες συμπεριφορές», καταλήγει η Προεδρία της Δημοκρατίας στην ανακοίνωση της.

Πηγή: ΚΥΠΕ