Λ.Χριστοφόρου: Κατήγγειλε την Τουρκία στην ΕΕ για τις παράνομες ενέργειες στην Αμμόχωστο

Ο Ευρωβουλευτής καλεί άμεσα την Ε.Ε. να παρέμβει δυναμικά και να υποχρεώσει τη Τουρκία να σεβαστεί τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ, της Ε.Ε. και τη Διεθνή Νομιμότητα.

images 3 Αμμόχωστος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λευτέρης Χριστοφόρου

Ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, σε Παρέμβαση – Ερώτηση του, προς την Ε.Ε., καταγγέλλει την Τουρκία για τις νέες προκλητικές, παράνομες ενέργειες της, σε βάρος της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου.

Ο Ευρωβουλευτής καλεί άμεσα την Ε.Ε. να παρέμβει δυναμικά και να υποχρεώσει τη Τουρκία να σεβαστεί τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ, της Ε.Ε. και τη Διεθνή Νομιμότητα.

Στη Παρέμβαση του o Λευτέρης Χριστοφόρου τονίζει:

“Η Τουρκία συνεχίζει τις απροκάλυπτες, προκλητικές και παράνομες ενέργειες της, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Ε.Ε., προς τη Τουρκία, να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που αφορούν την Αμμόχωστο και καλούν τη Τουρκία να την επιστρέψει στους νόμιμους κατοίκους της, η Τουρκία περιφρονώντας την Ε.Ε. και τη διεθνή νομιμότητα, προχωρά σε νέα τετελεσμένα στη κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου.

Το κατοχικό καθεστώς, στη κατεχόμενη Κύπρο, προχώρησε στη προετοιμασία και προαναγγελία, για το άνοιγμα της παραλιακής περιοχής της Αμμοχώστου.

Η Τουρκία επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία προς την Ε.Ε. και την Διεθνή Νομιμότητα, συνεχίζει ασταμάτητα να προχωρεί σε νέα τετελεσμένα σε βάρος της κατεχόμενης Πόλης της Αμμοχώστου, παραβιάζοντας συλλήβδην τις αποφάσεις του ΟΗΕ, της Ε.Ε. και ολόκληρης της Διεθνούς Κοινότητας.

Θεωρώ ότι πρέπει άμεσα η Ε.Ε. να παρέμβει και να υποχρεώσει τη Τουρκία να σεβαστεί τις αποφάσεις της Ε.Ε. και τα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου, αποτρέποντας τα νέα τετελεσμένα που επιχειρεί η Τουρκία στα κατεχόμενα.
Η απάντηση της Ε.Ε. πρέπει να συνοδεύεται από μέτρα και κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας
Ερωτάται η Επιτροπή,

Πότε και με ποιους τρόπους θα αντιμετωπίσει τις νέες προκλητικές, επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Ποια μέτρα θα λάβει η Ε.Ε. σε βάρος της Τουρκίας, που περιφρονεί τις αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Θεσμών.”