Λουκαΐδης: Θα προσφύγουμε στο Εκλογοδικείο για το όνομα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ΑΚΕΛ θα διαβουλευτεί με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός από το ΕΛΑΜ για την Προεδρία της Βουλής

dd96dd9bf518fcf517facec90d5abed1 ΑΚΕΛ, ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΒΟΥΛΗΣ

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, ο οποίος μίλησε για την επόμενη μέρα στο ΑΚΕΛ, αλλά και για το ενδεχόμενο να αμφισβητήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Αρχικά ανέφερε ότι έχουν προσφύγει στα μέλη του κόμματος σε όλες τις επαρχίες με στόχο να καταγράψουν τα δεδομένα της εκλογικής μάχης.

Στη συνέχεια μίλησε για το ενδεχόμενο να διεκδικήσε ο ίδιος τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε ανακοινώσιμο σχετικά με το ενδεχόμενο επανεκλογής του Άντρου Κυπριανού στην ηγεσία του κόμματος. «Το ΑΚΕΛ διατηρεί μια δημοκρατική διαδικασία σε ότι αφορά την ανάδειξη των συλλογικών σωμάτων του κόμματος».

Παράλληλα εξήγησε ότι το συνέδριο του κόμματος είναι εκλογικό και θα εκλεγεί νέα κεντρική επιτροπή, νέο πολιτικό γραφείο και γραμματεία.

Ο κύριος Λουκαΐδης μίλησε και για την Προεδρία της Βουλής, τονίζοντας ότι ΑΚΕΛ θα διαβουλευτεί με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός από το ΕΛΑΜ. «Θα συζητήσουμε με ανοικτό πνεύμα και με διάθεση συναίνεσης».

Τέλος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος, επισημαίνοντας ότι θέλουν να διεκδικήσουν αυτό που τους αφαιρέθηκε. «Για 30 χρόνια το ΑΚΕΛ κατερχόταν στις εκλογές με την επωνυμία ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις και με μια γνωμάτευση ενός πρώην Υπουργού της Κυβέρνησης, μας επιβλήθηκε απαγόρευση. Εμείς θα το διεκδικήσουμε για να το πάρουμε πίσω».

Δείτε το βίιντεο: 

Πηγή: Sigmalive