ΒΙΙΝΤΕΟ: Λύγισε η κόρη του Χριστόφια «Δεν άρεσε που ήταν αγωνιστής και έντιμος»

khnbcp1getw

Δεν αισθάνομαι ότι έχει φύγει, στην καθημερινότητά μου το αισθάνομαι έντονα, ανέφερε για τον πατέρα της Δημήτρη Χριστόφια, η Χριστίνα Χριστόφια, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα που «έφυγε».

«Βλέπω κλειστά οδοφράγματα και τον θυμάμαι γιατί αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για επανένωση της Κύπρου, βλέπω αυτό που γίνεται στην Πουρνάρα και ματώνει η ψυχή μου, τον θυμάμαι ως ένα άνθρωπο αγωνιστή και έντιμο που ίσως αυτό δεν άρεσε ή δεν έγινε δεκτό από κύκλους εξουσίας και για αυτό απονεμήθηκε όχι μόνο πολιτικά, αλλά είχε φτάσει σε όρια βιολογικής εξόντωσης ο τρόπος ο αβυσσαλέος που έγινε η επίθεση», σημείωσε.

Όπως σημείωσε η κα. Χριστόφια δεν του άξιζε τέτοια συμπεριφορά, του άξιζε όμως η αγάπη που έλαβε από τον κόσμο.

Έλεγε πάντα είμαστε ένα ψέμα ή θα κάνουμε σημαντικό αυτό το πολύ μικρό πέρασμα για τους πολλούς ή όχι, είπε.

Διαπερνούσε με τα ματιά του τους ανθρώπους και τον ένοιαζε πραγματικά, δεν ξεχνούσε τους ανθρώπους, πρόσθεσε.

Όσον αφορά το Μαρί, ανέφερε ότι τον πλήγωσε το γεγονός ότι χάθηκαν άδικα άνθρωποι που θα μπορούσε ο θάνατός τους να είχε αποφευχθεί εάν είχε γίνει η διαχείριση που έπρεπε από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους.

Τον πλήγωσε ότι καπηλευτήκαν τον θάνατο κάποιων ανθρώπων μικροπολιτικά, ξετσίπωτα, πρόσθεσε.

Η επίθεση, τόνισε, ξεκίνησε από τα αποφασιστικά βήματα του στο Κυπριακό.

Όπως είπε, ο Δημήτρης Χριστόφιας «δεν ήταν και δεν είναι πολίτικος της κοπής που έχουν συνηθίσει τα αστικά κράτη και αυτό δεν του το συγχωρέσε κάνεις και μιλάω για τους πολίτικους του αντιπάλους, δεν πολιτεύτηκε ποτέ για ίδιον όφελος ή προ εξυπηρέτηση συμφερόντων μιας ολιγαρχίας».