Μάστιγα οι απάτες σε ηλικιωμένους –«Μάμα ότι σου πουν κάμε να γλιτώσω»

Της είπε ότι η κόρη της χτύπησε ένα μωρό με το αυτοκίνητο και το σκότωσε- Ο υποτιθέμενος αστυνομικός ζήτησε 70 χιλιάδες για να το καλύψει

752BABA4 07AD 4869 81D1 9F14F82297F5

Δεν έχουν τέλος το τελευταίο διάστημα οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων με σκοπό να τους αρπάξουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Πολίτης κατήγγειλε στο SigmaLive ότι οι επιτήδειοι προσέγγισαν δύο συγγενικά του πρόσωπα.

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο περιστατικά αφορούν επιτήδειους οι οποίοι παριστάνουν την αστυνομία ζητώντας χρήματα για να καλύψουν δήθεν ατύχημα που έχει συμβεί σε κοντινό πρόσωπο του «θύματος». Η συγκεκριμένη απάτη έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη σε δύο γυναίκες οι οποίες ήταν σε κατάσταση σοκ και τρόμου μετά την τηλεφωνική απάτη.

Τα δύο περιστατικά ήταν παρόμοια καθώς και οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν αποδέκτες ηλικιωμένες γυναίκες για δήθεν ατύχημα της κόρης τους. Στην πρώτη περίπτωση ζητούσαν από την ηλικιωμένη γυναίκα το ποσό των 80 χιλιάδων για κάλυψη ιατρικών υπηρεσιών λόγω του δυστυχήματος. Στην δεύτερη περίπτωση, στην τηλεφωνική γραμμή ήταν μια κοπέλα που παρίστανε την κόρη της ηλικιωμένης γυναίκας και φώναζε πανικόβλητη, πήρε το τηλέφωνο ο «γιατρός» λέγοντας ότι έσπασε δύο δόντια και ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια πήρε το τηλέφωνο τρίτο πρόσωπο ο οποίος παρίστανε τον αστυνομικό λέγοντας της να μην μιλήσει και να μην πει τίποτα σε κανένα, μετά της είπε ότι η κόρη της χτύπησε ένα μωρό με το αυτοκίνητο και το σκότωσε και να τους δώσει 70 χιλιάδες για να το καλύψει ο «αστυνομικός». Στη συνέχεια ξαναπήρε το τηλέφωνο η «κόρη» του θύματος και είπε «μάμμα ότι σου πουν κάμε να γλιτώσω».

Όλα αυτά έγιναν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με βιαστικές κινήσεις για να μην μπορεί το θύμα να σκεφτεί λογικά. Ευτυχώς, και στις δύο περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης τα θύματα, ηλικιωμένες γυναίκες,  έμαθαν γρήγορα πως πρόκειται για απάτη.

Τέλος, ο μάρτυράς ανέφερε πως οι ηλικιωμένες γυναίκες βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση, κοντά σε λιποθυμία στη συνέχεια ενώ είχαν μάθει πως πρόκειται για τηλεφωνική απάτη προσθέτοντας «Μπορούσε να εξελιχθεί πολύ διαφορετικά».