Ματσάκης: Άδικο αυτό που γίνεται – Δεν θέλουν να υπάρχει προηγούμενο

Άδικη χαρακτήρισε την απόφαση της Εισαγγελίας να υποβάλει ένσταση στη διενέργεια δεύτερης νεκροτομής στην 28χρονη Lesya

4E9A2C5C E618 4458 8CDA D87DEB842DC5

Άδικη χαρακτήρισε την απόφαση της Εισαγγελίας να υποβάλει ένσταση στη διενέργεια δεύτερης νεκροτομής στην 28χρονη Lesya.

Μιλώντας στο SigmaLive ο ιδιώτης ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης ο οποίος ορίστηκε από τον ύποπτο ως ο ιατροδικαστής που θα διενεργήσει τη δεύτερη νεκροτομή, είπε ότι η Εισαγγελία εφεσίβαλε πρωτόδικη απόφαση για διενέργεια δεύτερης νεκροτομής. Η νεκροτομή μάλιστα είχε οριστεί για χθες στις 17:00.

Η Εισαγγελία απευθύνθηκε σύμφωνα πάντα με τον κ.Ματσάκη στο Ανώτατο προκειμένου να αιτηθεί ακύρωση της εν λόγω απόφασης.

Αυτό όπως υποστηρίζει ο ιατροδικαστής θα έχει ως αποτέλεσμα την άδικη μεταχείριση υπόπτων και κατηγορουμένων σε υποθέσεις δολοφονίας οι οποίοι ενδεχομένως να ζητούν στο μέλλον δεύτερες νεκροτομές.

«Δεν θέλουν να υπάρχει προηγούμενο.. είναι ένα σοβαρό θέμα αν θα παρεμποδίζεται από δω και μπρος η δεύτερη νεκροτομή…», ανέφερε ο κ.Ματσάκης.

Σήμερα εξάλλου είναι προγραμματισμένη η εξέταση του υπόπτου από τον ιδιώτη ιατροδικαστή ενώ αναμένεται και η απόφαση για το αν θα διενεργηθεί ή όχι δεύτερη νεκροτομή.