Ματσάκης: Όταν είδα τους πνεύμονες ασθενή σοκαρίστηκα, με ώθησε να εμβολιαστώ

«Δεν θεωρώ σοφό να εμβολιάζουμε τα παιδιά. Ούτε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με βρίσκει σύμφωνο»

accidente ecuador 2 2 Covid-19, εμβολιασμός παιδιών, Ματσάκης

Για τον θάνατο της 52χρονης στην Πάφο η οποία νοσούσε με COVID19 και ενώ βρισκόταν σε αυτοπεριορισμό απεβίωσε αλλά και για το τι τον ώθησε να εμβολιαστεί, μίλησε ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Όπως είπε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», «μου προκάλεσε σοκ η ραγδαία εξέλιξη της νόσησης αυτής. Μέσα σε μερικές ώρες, από ήπια συμπτώματα που είχε, εξελίχθηκε σε μια καταστροφική πνευμονία».

«Αυτό είναι το ανησυχητικό με τη μετάλλαξη Δέλτα, είναι τόσο δύσκολο να προβλεφθεί, που δεν μπορείς να ξέρεις. Από τη μια μέρα στην άλλη μπορεί να αλλάξουν δραματικά τα πράγματα», πρόσθεσε.

Όπως είπε, είναι η μετάλλαξη Δέλτα που τον ώθησε στο να εμβολιαστεί, σημειώνοντας πως έχει αλλάξει τα δεδομένα της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, είπε πως η καραντίνα διάρκειας 10 ημερών για τα κρούσματα δεν είναι αρκετή. Όπως εξήγησε, στην περίπτωση της 52χρονης, η καραντίνα της έληγε την ημέρα που απεβίωσε.

«Η ασθένεια μπορεί να «φουντώσει» ακόμη και την τελευταία μέρα της καραντίνας», είπε ο ιατροδικαστής.

Ο κ. Ματσάκης περιέγραψε ακόμη ένα περιστατικό όπου άτομο που νόσησε και δεν ήταν πλέον μεταδοτικό, παρέμεινε στον αναπνευστήρα και κατέληξε.

«Όταν είδαμε τους πνεύμονες στη νεκροτομή, έμεινα έκπληκτος. Είχαν μετατραπεί σε μια μάζα ίνωσης. Ήταν κάτι που δεν συνάντησα ποτέ στην καριέρα μου. Με σόκαρε. Ήταν ένας ακόμη παράγοντας που με ώθησε στο να εμβολιαστώ».

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών, είπε πως δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο σημείο να πούμε ότι είναι προς όφελός τους να εμβολιαστούν.

«Δεν θεωρώ σοφό να εμβολιάζουμε τα παιδιά. Ούτε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με βρίσκει σύμφωνο. Προκαλούμε μεγαλύτερη διχόνοια έτσι», σημείωσε.

Τίθενται, πρόσθεσε, σοβαρά θέματα συνταγματικότητας. Ωστόσο, δήλωσε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας.

«Λέω την άποψή μου καθαρά και χωρίς να φοβάμαι. Φοβάμαι μόνο το Θεό. Πολλοί ακόμα εξακολουθούν να με βρίζουν επειδή εμβολιάστηκα», κατέληξε ο κ.Ματσάκης.