Ματσάκης: Τι ανέφερε για εμβόλια και lockdown (BINTEO)

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 01 05T142859.377 Coronavirus, Ματσάκης

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο μίλησε ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, σχετικά με τα εμβόλια και τη διαδικασία του εμβολιασμού που ξεκίνησε σε όλη την Ευρώπη.

Όπως ανέφερε, τα εμβόλια που έχουν πάρει έγκριση έχουν δημιουργηθεί με μια καινούργια τεχνική, η οποία δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε ποτέ στο παρελθόν. Ανέφερε ότι δεν είναι δογματικά εναντίον των εμβολίων καθώς σαν γιατρός εμβολιάστηκε με πολλά εμβόλια, ωστόσο τα εμβόλια του κορωνοϊού παρασκευάστηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, σε αντίθεση με προηγούμενα εμβόλια. Έτσι θέτει την άποψη ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να δούμε τα αποτελέσματα των εμβολίων και να δούμε του χρόνου τι θα κάνουμε στην Κύπρο. αφού όπως ανέφερε ο κορωνοϊός είναι εποχικός και με το πέρας του χειμώνα θα ξεκινήσει η ύφεση.

Όσον αφορά τα νέα μέτρα, εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να πάμε σε πιο αυστηρά μέτρα αφού τα παρών μέτρα είναι ήδη αυστηρά και το lockdown δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Όπως ανέφερε, το lockdown δεν αποδείχθηκε ότι στην Κύπρο μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση της πανδημίας, λέγοντας οτι τον περασμένο Μάρτη όταν μπήκαμε σε lockdown, ο κορωνοϊός ήταν ήδη σε ύφεση λόγω της εποχικότητας του.

Τέλος, ανέφερε ότι ένα lockdown θα έχει δραματικά κακά αποτελέσματα, αφού θα φέρει κοινωνικά, ψυχολογικά, οικονομικά και άλλα προβλήματα.

Δείτε το Βίντεο: