“Μαύρα” Χριστούγεννα για την οικογένεια και τους φίλους του άτυχου Παναγιώτη… Ήταν φοιτητής, πρόσκοπος και ένα παιδί γεμάτο όνειρα

cache 846x3000 Analog medium 612721 396074 23122019 1 21χρονος, γκρεμός, Καννάβια, Παναγιώτης Παναγιώτου

Θλίψη και οδύνη σκόρπισε ο θάνατος του 21χρονου Παναγιώτη Παναγιώτου από την Αγλαντζιά, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από τον γκρεμό 190 μέτρων όπου είχε καταλήξει το όχημα του, στο δρόμο Κανναβιών-Κυπερούντας.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και την έλευση του νέου έτους, ο 21χρονος έντυσε στα μαύρα την οικογένεια και τους φίλους του, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο Παναγιώτης τους δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας.

Ο χάρος είχε στήσει καρτέρι στον 21χρονο γύρω στις 8 και 30, όταν οι δύο φίλοι κατευθύνονταν προς την Κυπερούντα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Τροχαίας, Γιαννάκη Γεωργίου, ο 20χρονος οδηγός φαίνεται να μην είχε υπολογίσει σωστά την στροφή, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να καταλήξει σε γκρεμό 190 μέτρων.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο επιβαίνοντες του μοιραίου οχήματος δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας και ως εκ τούτου όταν εντοπίστηκαν στο γκρεμό 190 μέτρων, βρέθηκαν έξω από το όχημα, σε απόσταση 100 μέτρων από αυτό.

Οι δύο νεαροί βρίσκονταν μαζί με φίλους σε εξοχική κατοικία στα Καννάβια, 500 μέτρα από το σημείο της τραγωδίας, ενώ είχαν αποφασίσει να πάνε περίπατο στην Κυπερούντα, όπου κατά τη διαδρομή επήλθε το μοιραίο.

Την Αστυνομία ενημέρωσαν φίλοι των νεαρών, καθώς τους καλούσαν και δεν ανταποκρίνονταν στις κλήσεις τους.
Αστυνομικός ο οποίος πέρασε από το σημείο, είδε το περιτείχισμα που ήταν χτυπημένο και ακολούθως κατέβηκε και προσέτρεξε προς τον γκρεμό, φωνάζοντας. Στο κάλεσμα του Αστυνομικού ανταποκρίθηκε ο 20χρονος, ενώ στη συνέχεια κατέβηκε στο γκρεμό ώστε να τον βοηθήσει μέχρι την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μετά από πολύωρη επιχείρηση, οι δύο νεαροί απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του 21χρονου Παναγιώτη. Ο 20χρονος εισήχθηκε στο χειρουργείο με την κατάσταση του να κρίνεται ως σοβαρή.

Ο άτυχος Παναγιώτης από την Αγλαντζιά σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Frederick, ενώ ήταν πρόσκοπος.

Πηγή: reporter