“Mαύρος” είναι ο Μάης και φέτος για την Ε.Φ – Ξάνθος Κυριάκου και Νάταλυ Νεοφύτου

Δύο μοιραία περιστατικά τα οποία συνέβησαν εντός της Εθνικής Φρουράς και συγκλόνισαν το Παγκύπριο.

Αντίγραφο του Main Image x2 81

Mαύρος είναι ο Μάης και φέτος για την Ε.Φ.

Τον Μάϊο του 2021 ήταν ο Ξάνθος Κυριάκου και τον φετινό Μάϊο η Νάταλυ Νεοφύτου.

Πρόκειται για δύο μοιραία περιστατικά τα οποία συνέβησαν εντός της Εθνικής Φρουράς και συγκλόνισαν το Παγκύπριο.

Άδικος ο χαμός και των δύο. Πολλά τα ερωτήματα και στις δύο περιπτώσεις. 

Μετά από ένα χρόνο και δεν έχουν δοθεί ακόμα απαντήσεις για το άδικο χαμό του Ξάνθου ο οποίος έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Και πριν βρεθούν απαντήσεις για τον Ξάνθο ο χαμός της Νάταλυς γεννά ερωτήματα για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται.

Ήταν 25η Μαΐου του 2021 όταν ο 32χρονος τότε Ξάνθος Κυριάκου, Αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, εντός της Ε.Φ και εν ώρα καθήκοντος είχε μοιραίο ατύχημα το οποίο του στοίχισε την ζωή.

Συγκεκριμένα το ατύχημα σημειώθηκε στο πλαίσιο εκπαίδευσης στρατιωτικής μονάδας στην περιοχή της Τροοδίτισσας.

Ο άτυχος Ξάνθος τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν, το σχοινί από το οποίο κρατιόταν στο πλαίσιο άσκησης σε περιοχή δίπλα από τον εκδρομικό χώρο Τροοδίτισσας κόπηκε, με αποτέλεσμα ο Ξάνθος να χτυπήσει διαδοχικά στα βράχια και να πέσει στον γκρεμό.

Ο θάνατος του βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Κύπρο.

Σχετική έκθεση, μετα την ολοκλήρωση της έρευνας της Εθνικής Φρουράς, έχει δοθεί στον Αρχηγό της Δύναμης όπως έχει δηλώσει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερή. καλεσμένος σε εκπομπή του Αnt1.

Aυτό που δεν γνωρίζουμε έιναι αν προκύπτουν ποινικά αδικήματα στην εν λόγω υπόθεση πράγμα που θα αποφασίσει η Εισαγγελία μελετώντας τον φάκελο.

Η Ε.Φ, δηλώνει ότι πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές που άπτονται εσωτερικών διαδικασιών στο πρωτόκολλο έτσι ώστε στο μέλλον να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Θλίψη και σπαραγμός για τη Νάταλυ…

H Aστυνομία δηλώνει ότι οι έρευνες για τον θάνατο της 27χρονης Νάταλυς Νεοφύτου συνεχίζονται και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Έχουν δοθεί αρκετές καταθέσεις και αναμένονται συγκεκριμένες έρευνες που θα λύσουν το μυστήριο γύρω από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 27χρονη ΣΥΟΠ, εντός του στρατοπέδου.

Όπως τόνισε, ο Χρίστος Πιερή σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 οι έρευνες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο των ερευνών. Συμπλήρωσε επίσης ότι όταν ξεκαθαρίσει το σκηνικό και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που πρέπει, θα δοθούν επίσημες απαντήσεις για τον άδικο χαμό της 27χρονης.

Να υπενθυμίσουμε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες από τον θάνατο της 27χρονης  αξιωματικοί και οπλίτες της μονάδας όπου έγινε το δυστύχημα κλήθηκαν να καταθέσουν έτσι ώστε να “πέσει φως” στις συνθήκες που έγινε το περιστατικό.

Επιπρόσθετα, πέρα από τις καταθέσεις, και το μοιραίο τζιπ παραλήφθηκε από την Αστυνομία για εξετάσεις.

Η άτυχη Νάταλυ προσελήφθη ως ΣΥΟΠ την 1η Δεκεμβρίου του 2021 και τοποθετήθηκε σε μονάδα στις 21 Φεβρουαρίου. Στο στρατόπεδο της Λευκωσίας, όπου έχασε τη ζωή της ήταν μόλις τρεις μήνες αφού τους προηγούμενους δύο μήνες ήταν εκπαίδευση στο ΚΕΝ Λεμεσού.

Με πληροφορίες από την εκπομπή Μέρα Μεσημέρι – Ant1

FamagustaNews