Με επιστολή απαντά το ΥΠΕΣ σε δημοσίευμα για προσφυγική πολιτική

Aπαντά το Υπουργείο Εσωτερικών σε σχέση με όσα αναφέρονται σε σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας για στεγαστικά ζητήματα του προσφυγικού κόσμου.

e486a8dba9ed0212dacdd6287ab80f82 ΥΠΕΣ

Παραθέτοντας αυτούσια την επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, που στάλθηκε στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων – Εγκλωβισμένων – Αγνοουμένων, Νίκο Κέττηρο, απαντά το Υπουργείο Εσωτερικών σε σχέση με όσα αναφέρονται σε σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας για στεγαστικά ζητήματα του προσφυγικού κόσμου, με τίτλο «Προσφυγική πολιτική εν ευθέτω χρόνω!».

Στην επιστολή του, ημερομηνίας 16 Μαΐου 2022, ο κ. Νουρής αναφέρεται στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων της 8ης Φεβρουαρίου 2022, για συζήτηση της διαδικασίας διάθεσης των επιστραφέντων οικοπέδων σε Συνοικισμούς Αυτοστέγασης.

Όπως λέει ο ΥΠΕΣ, ενημερώθηκε από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών πως κατά τη συζήτηση του θέματος, αποφασίστηκε, όπως σε τρεις μήνες η Κοινοβουλευτική Επιτροπή επαναφέρει το εν λόγω θέμα και ζήτησε από τους λειτουργούς του Υπουργείου να υποβάλουν συγκεκριμένα στοιχεία για τους λόγους που οι 500 δικαιούχοι (σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί από τις Επαρχιακές Διοικήσεις) στους οποίους έχει παραχωρηθεί οικόπεδο αυτοστέγασης, δεν έχουν αρχίσει την ανέγερση της κατοικίας τους.

Αναφέρει, επίσης, ότι η θέση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων- Εγκλωβισμένων- Αγνοουμένων-Παθόντων έχει σημειωθεί.

«Παρά ταύτα, λαμβάνοντας υπόψη τις προτεραιότητες που έχει θέσει το Υπουργείο Εσωτερικών σε σχέση με τα θέματα της Στεγαστικής Πολιτικής, σε συνάρτηση με τον χρόνο που απαιτείται για τη διεκπεραίωση της πιο πάνω εργασίας, όπως και το υποστελεχομένο προσωπικό των Επαρχιακών Διοικήσεων, η πιο πάνω εργασία θα προγραμματιστεί εν ευθέτω χρόνου», καταλήγει ο κ. Νουρής, στην επιστολή που παραθέτει.

Στο δημοσίευμα της η εφημερίδα «Χαραυγή» γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών δεν έχει το χρόνο, ούτε το προσωπικό για να ασχοληθεί με τη διάθεση των επιστραφέντων οικοπέδων σε συνοικισμούς αυτοστέγασης «γι’αυτό το παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες».

Πηγή: ΚΥΠΕ