Με μεμονωμένες βροχές αναμένεται ο καιρός μέχρι και την Δευτέρα

Ισχυρό δυτικό ρεύµα αέρα επηρεάζει την περιοχή

kairos 14 Κύπρος

Ισχυρό δυτικό ρεύµα αέρα επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αρχικά αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά, ενώ σταδιακά θα καταστεί µερικώς συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο να σηµειωθεί µεµονωµένη βροχή. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά τοπικά µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και παροδικά στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και σταδιακά ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη ενώ σταδιακά θα καταστεί γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκυρίακο και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, από το µεσηµέρι και µετά, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή µέχρι την Κυριακή ενώ τη ∆ευτέρα αναµένεται µικρή άνοδος, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.