Με τη χρήση σχοινιών διέσωσαν ζεύγος και 8χρονο παιδί στο Φαράγγι του Άβακα

Η κατάσταση υγείας της οικογένειας που χάθηκε σε φαράγγι

2 10

Ζεύγος με το 8χρονο παιδί τους, που εγκλωβίστηκαν σε απόκρημνο σημείο στο Φαράγγι του Άβακα, στην Πάφο, διέσωσαν χθες το βράδυ, μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Γύρω στις 5.15 χθες το απόγευμα, λήφθηκε πληροφορία στον Αστυνομικό Σταθμό Πέγειας ότι, άντρας και γυναίκα, ηλικίας 45 και 42 ετών αντίστοιχα, με το 8χρονο παιδί τους, τουρίστες από τη Γερμανία, που είχαν μεταβεί στο Φαράγγι του Άβακα, έχασαν τον προσανατολισμό τους και εγκλωβίστηκαν σε δύσβατο σημείο στο φαράγγι.

Τα μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Πέγειας, καθώς και μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έσπευσαν στην περιοχή όπου μετά από έρευνες, γύρω στις 8.00 το βράδυ, εντόπισαν το ζεύγος και το παιδί τους, σε απόκρημνη πλαγιά, στο Φαράγγι του Άβακα. Με τη χρήση σχοινιών διάσωσης, μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσέγγισαν το ζεύγος και το παιδί, τους οποίους και οδήγησαν σε ασφαλές σημείο.

Οι γονείς και το παιδί ήταν καλά στην υγεία τους και δεν επιθυμούσαν να μεταβούν σε Νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις. Παραλήφθηκαν από φιλικά τους πρόσωπα γύρω στις 11.00 το βράδυ, για να επιστρέψουν στον χώρο διαμονής τους.