Κυπρος

Μέχρι 21 Αυγούστου η 2η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο ΑΠΚΥ

Η 2η περίοδος υποβολής αιτήσεων για σπουδές εξ αποστάσεως στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 άρχισε στις 10 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 21 Αυγούστου 2024.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΠΚΥ, οι τρεις Σχολές του Πανεπιστημίου καλύπτουν επιστημονικές περιοχές των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, των Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών και των Οικονομικών Επιστημών και της Διοίκησης και προσφέρουν τέσσερα (4) Προπτυχιακά και 21 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών σε πεδία αιχμής, στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

«Στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης, όλες οι Θεματικές Ενότητες (μαθήματα) των προγραμμάτων σπουδών προσφέρονται και ως ανεξάρτητες-αυτοτελείς, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να τις παρακολουθήσει χωρίς να απαιτείται φοίτηση σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα», σημειώνεται.

«Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με περισσότερα από 20 χρόνια εξειδίκευσης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες προς όφελος της εκπαίδευσης, παρέχοντας σε κάθε ενδιαφερόμενο την πολύτιμη δυνατότητα να σπουδάσει από τον προσωπικό του χώρο, στον δικό του ρυθμό μάθησης, στον χρόνο που μπορεί να διαθέσει λόγω των ποικίλων άλλων υποχρεώσεών του», προστίθεται.

Επισημαίνεται ότι «στο ΑΠΚΥ, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες σπουδάζουν με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης, με συνεχή και ουσιαστική αλληλεπίδραση με εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό προσωπικό. Όλες οι εκπαιδευτικές διαδικασίες, περιλαμβανομένων των εξετάσεων, διεξάγονται εξ αποστάσεως».

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, οι τίτλοι σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου αναγνωρίζονται με βάση τις διαδικασίες και τα κριτήρια του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., αναφέρει η ανακοίνωση. «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, τον δημόσιο χαρακτήρα του και με γνώμονα την παροχή εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς, το ΑΠΚΥ διατηρεί το κόστος φοίτησης ιδιαίτερα προσιτό και υποστηρίζει ομάδες φοιτητών και φοιτητριών με λιγότερες ευκαιρίες, όπως άνεργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, κ.λπ., παρέχοντας σημαντικές μειώσεις διδάκτρων (από 10% ως πλήρη απαλλαγή)», υπογραμμίζεται.

Επιπρόσθετα, παρέχεται έκπτωση 7% σε όσους φοιτητές εξοφλήσουν πλήρως το κόστος των Θεματικών Ενοτήτων που θα επιλέξουν για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Οι αιτήσεις εισδοχής για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ιστοχώρου του ΑΠΚΥ www.ouc.ac.cy, όπου παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα προγράμματα σπουδών και την εκπαιδευτική μεθοδολογία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο στο +357 22411600 / 711 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο admissions@ouc.ac.cy.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ουαλίας μετά την παραίτηση τεσσάρων Υπουργών

Την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της Ουαλίας ανακοίνωσε λίγο πριν από το μεσημέρι ο…

16 Ιουλίου, 2024

Προσωρινά εκτός λειτουργίας το σύστημα Υπηρεσίας Χορηγιών-Επιδομάτων του ΥΠΟΙΚ

Προσωρινά εκτός λειτουργίας είναι το μηχανογραφικό σύστημα της Υπηρεσίας Χορηγιών και Επιδομάτων (ΥΧΕ) του Υπουργείου…

16 Ιουλίου, 2024

Επανεξελέγη η Ρομπέρτα Μέτσολα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επανεξελέγη η Ρομπέρτα Μέτσολα. Υπέρ της υποψηφιότητάς της ψήφισαν 562 ευρωβουλευτές…

16 Ιουλίου, 2024

Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας: Ιδρύθηκε Τμήμα Παραπόνων του Δημότη

Ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας ανακοινώνει ότι με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του…

16 Ιουλίου, 2024

Αίνιγμα τα κίνητρα του 20χρονου που πυροβόλησε τον Τραμπ -Το τηλεφώνημα του πατέρα του στις Αρχές

H απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει στρέψει τις έρευνες στα…

16 Ιουλίου, 2024

Υπουργός Υγείας: Παραμένουμε προσηλωμένοι στη λύση

Παραμένουμε προσηλωμένοι στην επίτευξη μιας λύσης για ένα κράτος ανεξάρτητο και πραγματικά κυρίαρχο, απαλλαγμένο από…

16 Ιουλίου, 2024