Μένουν εντός για τον Κατακλυσμό οι Κύπριοι – Οι προτιμήσεις και οι τιμές

Μένουν εντός για τον Κατακλυσμό οι Κύπριοι - Οι προτιμήσεις και οι τιμές

25c2c4173415b606fa7439ba570f5f3d διακοπεΣ, Κατακλυσμός

Στα φόρτε του ο εσωτερικός τουρισμός για το τριήμερο του Κατακλυσμού, αφού μήνες μετά τα ολικά lockdown οι Κύπριοι προσέτρεξαν να οργανώσουν τριήμερο διακοπών κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Σημαντικός παράγοντας για να φτάσουν τα τουριστικά καταλύματα στο 50% της πληρότητάς τους έπαιξε σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη, το Σχέδιο Επιχορήγησης διακοπών από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

«Η πληρότητα στα περισσότερα καταλύματα ξεπερνά το 50% αλλά οι αριθμοί είναι πολύ πιο χαμηλοί από ότι συνηθίσαμε. Πριν την πανδημία τέτοια περίοδο τα τουριστικά καταλύματα  έφταναν στο 100% της πληρότητάς τους λόγω και των τουριστών από το εξωτερικό», είπε μιλώντας στο SigmaLive ο κος Ρουσουνίδης.

Οι Κύπριοι  έδειξαν περισσότερο την προτίμησή τους για τα ξενοδοχεία στις παραλιακές περιοχές, ωστόσο υπάρχει και αριθμός που επέλεξαν τα καταλύματα σε ορεινές  περιοχές.

Όσον αφορά τις τιμές ανέφερε πως είναι πολύ χαμηλές αφού πολλοί Κύπριοι επέλεξαν να περάσουν το τριήμερό εκμεταλλευόμενοι και την επιχορήγησή που προσφέρει το Υφυπουργείο Τουρισμού.

«Ένα δίκλινο δωμάτιο με πρόγευμα στοιχίζει 30 ευρώ και με το 35% της επιχορήγησης του Υφυπουργείου, ο πελάτης πληρώνει περίπου 24 ευρώ ένα δίκλινο για κάθε ημέρα», εξήγησε.

Σχετικά με τα τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται εκτός του Σχεδίου ξεκαθάρισε πως και σ΄ αυτές τις περιπτώσεις οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές. «Για παράδειγμα ένα τετράστερο ξενοδοχείο μπορεί να στοιχίζει 80 ευρώ την ημέρα αντί 60 ευρώ με την επιχορήγηση».

Μπορεί να δίνει μια μικρή οικονομική ανάσα στις τουριστικές επιχειρήσεις το τριήμερο του Κατακλυσμού, αλλά σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη δεν ανακουφίζει οικονομικά αφού οι επιχειρήσεις βλέπουν το σύνολο της βδομάδας τους και όχι μόνο τις τρεις ημέρες.

Πηγή: Sigmalive