Μετανάστες πλήρωσαν 70 ευρώ για να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές

Πλήρωσαν 70 ευρώ για να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές

DFC09E8E 8123 4D0E B0C0 64DC0EB09C60

Η kibrispostasi (22.06.22) γράφει ότι σε περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία, τέθηκαν υπό σύλληψη 8 ύποπτοι που προσπάθησαν να διαφύγουν παράνομα στις ελεύθερες περιοχές , καθώς επίσης και ο μεσάζοντας τους, ύποπτος Νασίφ Οζχαντζέρ, ο οποίος φαίνεται να συμφώνησε με τους υπόπτους να τους μεταφέρει στο κατεχόμενο χωριό Λουρουτζίνα έναντι του ποσού των 70 ευρώ.

Ο Όζχαντζέρ και οι ύποπτοι οδηγήθηκαν στο «δικαστήριο».

Οι συλληφθέντες Νασίφ Οζχαντζέρ, MD Rabbi Sarke, MD Jakir Kamali, Muhammad Alı, Jahural İslam, Mohammad Hrıdoy, Zacharie Ezua, Shuvo Mıa και Afzal Saba παρουσιάστηκαν ενώπιον του «δικαστηρίου» με την κατηγορία «μυστικής συνεργασίας/συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η «αστυνομία» δείχνει ως εμπλεκόμενους υπόπτους για το αδίκημα «συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος» τους πιο πάνω 9 υπόπτους. Η επιχείρηση της «διεύθυνσης πρόληψης ναρκωτικών και λαθρεμπορίας» έγινε στις 20.06.22 στον κυκλικό κόμβο ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο του αεροδρομίου της Τύμβου. Σύμφωνα με την «αστυνομία» ο 39χρόνος κάτοικος Μόρφου μετέβη πλησίον του «διεθνούς πανεπιστημίου Κύπρου» στο κατεχόμενο χωριό Μια Μηλία, προκειμένου να παραλάβει τα πρόσωπα.

Στην επιχείρηση φαίνεται ο Νασίφ Οζχαντζέρ να είχε στο πίσω μέρος του βαν του, μάρκας Ford με νούμερα JR650, κρυμμένους με τα προσωπικά τους αντικείμενα τους  MD Rabbi Sarke 21 , MD Jakir Kamali 21, Muhammad Ali 32, Jahural Islam 39, Mohammad Hridoy 30,  Zacharie Ezua 23, Shuvo Mia23 και  Afzal Saba 27 ετών.

Η «αστυνομία» ανέφερε επίσης ότι κατά την ανάκριση, ο  Νασίφ Οζχαντζέρ φαίνεται να συνεννοήθηκε με άλλο πρόσωπο, προκειμένου να βοηθήσει τα πιο πάνω πρόσωπα έναντι του ποσού των 70 ευρώ, να περάσουν στη «νότια» Κύπρο, όπως αποκαλείται η Κυπριακή Δημοκρατία, παραβιάζοντας την «στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή».

Η «αστυνομία» ζήτησε την κράτηση των υπόπτων για άλλες 3 ημέρες προκειμένου να συνεχιστούν οι ανακρίσεις. Το αίτημα έγινε αποδεχτό από το «δικαστήριο».