Μετρούν ζημιές στο Τσίρειο μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται

2B72C166 4714 4F0D A1D2 9FA28FC5E774

Ένας τραυματίας αστυνομικός, ζημιές στις κερκίδες και στο ταρτάν του Τσιρείου σταδίου, ζημιές σε τέσσερα οχήματα και σε υποστατικά της γύρω περιοχής, ήταν το αποτέλεσμα των χθεσινοβραδινών επεισοδίων στο τοπικό ντέρμπι μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ, που ποτέ δεν ξεκίνησε.

Το πρωί οι υπεύθυνοι του Τσιρείου σταδίου άρχισαν να καθαρίζουν το χώρο και όπως δήλωσε ο υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών του γηπέδου, Κώστας Χριστοδούλου Τσιγαρίδης , «κατά την προθέρμανση των ποδοσφαιριστών, οπαδοί άρχισαν να ρίχνουν κομμάτια μπετόν από τις κερκίδες».

Ως αποτέλεσμα, ήταν να αναγκαστούν οι ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στα αποδυτήρια, ενώ ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα κινδύνεψαν από πετροβολισμούς που δέχθηκαν από οπαδούς της ΑΕΛ.

Μετά από ανάλυση των γεγονότων, η Αστυνομία ενημέρωσε πως, για λόγους ασφαλείας, ο αγώνας δεν μπορούσε να διεξαχθεί και ως εκ τούτου αναβλήθηκε.

Τα έκτροπα, πρόσθεσε ο κ.Τσιγαρίδης, συνεχίστηκαν και οπαδοί αφαίρεσαν καρέκλες, τις οποίες συγκέντρωσαν σε σωρό και άναψαν φωτιά, έριξαν φωτοβολίδες και κομμάτια μπετόν, προσθέτοντας πως η μεγαλύτερη ζημιά καταγράφεται από την ανατολική κερκίδα. Το ύψος της ζημιάς δεν έχει ακόμη υπολογιστεί και αναμένεται εκτίμηση από τον πολιτικό μηχανικό, συμπλήρωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι τις τελευταίες μέρες υπήρχαν πληροφορίες πως κάποιοι σκόπευαν «αντί να γιορτάσουν το τελευταίο παιχνίδι στο Τσίρειο», να προκαλέσουν ζημιές και σχετικά είχε ενημερωθεί, μέσω αλληλογραφίας, η Αστυνομία.

Οι βανδαλισμοί συνεχίστηκαν εκτός γηπέδου και σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, έγινε χρήση δακρυγόνων και του αντιοχλαγωγικού οχήματος «Αίαντας», σε οπαδούς που έριχναν πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες, ενώ στην περιοχή κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στα επεισόδια τραυματίστηκε μέλος της Αστυνομίας, από ρίψη φωτοβολίδας και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει έγκαυμα στο δεξιό ημιθωράκιο.

Προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε τέσσερα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, με τη ρίψη μολότοφ, φωτοβολίδων και πετρών, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε τρία υποστατικά με τη χρήση φωτοβολίδων και κάηκαν ολοσχερώς τρεις πλαστικοί κάλαθοι σκουπιδιών.

Σημειώνεται δε ότι κατά τους ελέγχους που έγιναν κατά την είσοδο των οπαδών στο γήπεδο, συνελήφθη 20χρονος που είχε στην κατοχή του τρεις πυρσούς.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ εξετάζονται τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης του γηπέδου, καθώς και της γύρω περιοχής.

Πηγή: ΚΥΠΕ